SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We gaan naar Archeon

er zijn super coole ridders!
Info, Zomer, Vakantie- & weekenduitjes en Spelend leren
Archeon ridder festival home

ARCHEON
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn

Telefoon: 0172- 447 774
Email: info@archeon.nl
Website: www.archeon.nl

Evenementen

Tickets
 

Archeon ridder festival sidepic

We gaan naar Archeon, er zijn Riddergevechten! Ridder Lodewijk (onze held) vecht met de brutale ridder Floris dus dat wordt wat! Het begint allemaal rustig, er zijn heel veel mensen gekomen  om te kijken naar de Ridderspelen. Zoals ringsteken te paard bijvoorbeeld, heel leuk.

Archeon ridder festival 01
Archeon ridder festival 02
Archeon ridder festival 03
Archeon ridder festival 04

We moeten wel lang wachten bij de kassa, veel kinderen willen de ridders zien, maar het is het wachten waard! Dan zijn we binnen en we gaan lekker vroeg naar het veld waarop de ridders zometeen gaan rijden. Dan hebben de mini-monstertjes alvast een goed plekje om alles te bekijken! Ridder Lodewijk is al op het veld, zijn paard zadelen en dan stapt hij er op, even een proefrondje rijden.

Archeon ridder festival 05
Archeon ridder festival 06
Archeon ridder festival 07

Het paard van ridder Lodewijk is een prachtig wit paard. De mini-monsters kunnen het goed van dichtbij bekijken, we staan helemaal vooraan. Maar wat is dat? Daar komt ridder Floris het veld op en hij rijdt rond net alsof het hele veld van hem is, wel een beetje brutaal.

Archeon ridder festival 08
Archeon ridder festival 09
Archeon ridder festival 10
Archeon ridder festival 11

Het paard van ridder Floris paard is ook heel mooi, het is zwart en het heeft veren op zijn hoofd. Net zoals ridder Floris zelf veren op zijn helm heeft. Maar let op, het ringsteken gaat beginnen!

Archeon ridder festival 12
Archeon ridder festival 13
Archeon ridder festival 14

Ridder Floris kan niet tegen zijn verlies, hij rijdt rond met gtrokken zwaard! Hij maakt dreigende gebaren naar ridder Lodewijk. Die gaat zijn helm opzetten, dus dat wordt spannend!

Archeon ridder festival 15
Archeon ridder festival 16

En ja hoor, daar heb je het al, met veel wapengekletter begint er een gevecht. Maar Ridder Lodewijk laat ze niet uit het veld slaan! Ridder Floris druipt af en Ridder Lodewijk zet zijn helm af en rijdt naar het hek. Daar mogen de kinderen zijn paard nog even aaien, het heeft zo goed zijn best gedaan! Hoera voor Ridder Lodewijk!

Dit riddergevecht was er alleen vandaag, op Hemelvaartsdag. Maar in de zomervakantie zijn er veel verschillende superleuke aktiviteiten voor de kids en de Romeinen komen ook. Kijk maar even op de website wat er wanneer te doen is en ook voor reserveren en toegangsprijzen.

Wij hadden vandaag weer een superleuke dag in Archeon. De dapperste mini-monstertjes konden alles goed zien, de mooie paarden waren een grote attractie. De dapperste mini-monstertjes konden op de foto met loslopende ridders in echte ridderkleding, een groot succes!