SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We gaan naar...

Sterrenwacht Mercurius in Dordrecht
Info, Vakantie- & weekenduitjes en Lente
Sterrenwacht mercurius sidepic

Waar?

Sterrenwacht Mercurius
Baanhoekweg 75
3313 LP Dordrecht

telefoon: 0184-490 660

Wanneer?
Eerste vrijdag van elke maand

Thema-avond van 20.00 tot 23.00 uur
Thema mei: Saturnus

Het is een spannende dag vandaag voor de mini-monsters want we gaan naar Sterrenwacht Mercurius in Dordrecht. We hebben kaarten gereserveerd voor de middag. Er is vanavond een coole thema-avond maar onze jongste monstertjes kunnen nog niet wakker blijven tot 23.00 uur. Dat moet maar even wachten tot ze wat ouder zijn. Ze zijn al opgetogen dat we overdag door de reuze telescoop kunnen kijken, dus iedereen is blij.

Sterrenwacht mercurius 01
Sterrenwacht mercurius 02
Sterrenwacht mercurius 03
Sterrenwacht mercurius 04

Eerst even entree betalen en dan gaan we naar binnen! Er zijn hier de mooiste dingen om van dichtbij te bekijken en ook schitterende foto's. We leren over de internationale ruimtevaart programma's en ze hebben hier een model van het International Space Station (ISS). We krijgen interessante informatie over het heelal, voor onze heelal-fans ook nog weetjes die ze nog niet wisten ;))

Sterrenwacht mercurius 05
Sterrenwacht mercurius 06
Sterrenwacht mercurius 07

De minimonsters krijgen veel informatie over de planeten en de zwaartekracht. Er staat ook nog een echte meteoriet tentoongesteld. Maar het alller-aller-coolst tot zover is zonder enige twijfel de Tornado Generator, een machine waarin je een mini-tornado kan zien ontstaan!

Sterrenwacht mercurius 08
Sterrenwacht mercurius 09
Sterrenwacht mercurius 10

Helemaal bovenin het gebouw vind je het mooiste bezit van de Sterrenwacht: de Carl Zeiss telescoop! Het dak schuift open en dan mag je door de gigantische telescoop kijken, je kan zelfs naar de zon kijken. (Daar zou Donald Trump nou iets aan gehad hebben, zo'n telescoop! Het is bekend dat hij graag naar de zon keek ;)) Onze mini-monsters doen het zonder gevaar voor hun ogen, ze krijgen weer veel informatie van de heren van de Sterrenwacht Mercurius. De kassabon bewaren we, die is te leuk!

Het was een geweldige middag! Iedereen heeft het superleuk gehad en veel geleerd, we komen hier zeker nog terug.