SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We gaan naar buiten

met onze verrekijker
Info, Buiten spelen, Vakantie- & weekenduitjes en Natuur
Eiland van brienenoord homepage
Eiland van brienenoord middle
Eiland van brienenoord homepagell

We doen onze lekker warme jassen aan en daar gaan we, naar het Eiland van Brienenoord. Je rijdt er als Rotterdammer zo vaak langs als je met de auto naar Rotterdam Zuid rijdt of terug naar het centrum van de stad.

Maar vandaag rijden we echt naar het eiland toe. Puk heeft een nieuwe verrekijker gekocht, uit zijn spaarpot en hij hoeft niet naar school vandaag. Ook al is het regenachtig en koud, wij gaan op verkenning en daar kregen we geen spijt van!

Eiland van brienenoord 01
Eiland van brienenoord 02
Eiland van brienenoord 03
Eiland van brienenoord 04

Het is heel stil als we om een uur of elf aankomen, we komen niemand tegen. Bomen en struiken lopen al volop uit, overal zien we groene blaadjes. Als je om je heen kijkt zie je water en dat is ook stil. Mooi is het hier!

Eiland van brienenoord 05
Eiland van brienenoord 06

We komen bij De Arend en de Zeemeeuwbrug. Mooi dat deze brug is vernoemd naar het gelijk genaamde Zomervakantiehuis uit 1930 dat hier tot 2016 stond. Veel in Rotterdam geboren kinderen brachtten hier hun zomervakanties door

Eiland van brienenoord 07
Eiland van brienenoord 08
Eiland van brienenoord 09

De stenen aan de waterkant zijn schitterend, begroeid met verschillende tinten mos. Het water heeft grote aantrekkingskracht op Puk, hij vindt het hier ook erg mooi. Je kunt van hier de pijlers van de Brienenoordbrug goed zien.

Dan zien we een vogel in het water, helaas geen arend of zeemeeuw maar wel een prachtige grote reiger, de verrekijker komt nu goed van pas!

Eiland van brienenoord 10
Eiland van brienenoord 11

We zien heel veel mooie paddenstoelen in de vochtige grond. Maar dan een grote verrassing: er liggen hier prachtige runderen met lange hoorns in het gras, gewoon een beetje te luieren.

Straks thuis gaan we opzoeken hoe ze heten! Nu kijken we naar de grote dieren en naar het kalfje dat er ook bij ligt. Gewoon lekker een beetje dommelen, met z'n allen. Helemaal niet gestoord door onze aanwezigheid!

Eiland van brienenoord 12
Eiland van brienenoord 13
Eiland van brienenoord 14

Het is nu ruim lunchtijd, we gaan de auto maar eens opzoeken. Wat is het hier onverwacht mooi! Puk heeft lekker rondgerend, in een boom gehangen en allerlei moois door zijn verrekijker bekeken, dapper langs de grote runderen gelopen. (Waarvan we nu weten dat het (tamme) Schotse Hooglanders zijn :)) )

Wat een avontuur, zo dicht bij huis! Puk had een fijne ochtend hier en wij ook, maar nu gaan we lekker eten met warme koffie en thee erbij!