SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We gaan naar Legoland

in Scheveningen!
Info, Zomer en Vakantie- & weekenduitjes
Legoland scheveningen home

Legoland Discovery Centre Scheveningen
Strandweg 13 K (boulevard)
2586 JK Den Haag

Boek hier je tickets
voor een ochtendsessie van 9.30 tot 12.00 uur
of een middagsessie van 13.00 tot 15.30 uur

Meer info: Legoland Discovery Centre

Legoland scheveningen sidepic

Voor ons laatste uitje in de zomervakantie rijden we weer naar Scheveningen. Het Legoland Discovery Centre staat op het programma. We weten niet precies wat we kunnen verwachten maar we hebben de website bekeken en één ding is zeker, er zijn miljoenen legosteentjes!

Je kunt zelf met lego spelen, voor de allerkleinsten is er ook Lego Duplo. Er rijdt de Imagination Express waarin je een ritje kunt maken en meedoen aan een een spel. Je kunt Den Haag van Lego in miniatuur bekijken, er draait een 4D film en je kunt meedoen aan een creatieve Lego workshop. We gaan het allemaal zien!

Legoland scheveningen 01
Legoland scheveningen 02
Legoland scheveningen 03
Legoland scheveningen 03a

Bij het inchecken krijgen de kids hun activity pack, als je dat online hebt gekocht bij je tickets. Dat vindt Puk superleuk, het is een Lego-robot die je met een keycord om je nek kunt hangen. We komen de robot ook al gelijk tegen. We bladeren door het activity pack en zien dat er veel opdrachten in staan, je kunt ook stempels verzamelen.

Legoland scheveningen 04
Legoland scheveningen 05
Legoland scheveningen 06
Legoland scheveningen 07

Eerst bekijken we Den haag in miniatuur, gebouwd met de miljoenen legosteentjes. ;)) Het is echt prachtig, we zien de pier en de boulevard van Scheveningen maar ook de hoogbouw in het centrum van Den Haag.

Legoland scheveningen 10
Legoland scheveningen 11
Legoland scheveningen 12

De kinderen kunnen in een buis staan om Den Haag City van dichtbij te bekijken. Ze zoeken naar de boef, dat staat in de opdracht. Daarna gaan we eerst koffie drinken.

Legoland scheveningen 12
Legoland scheveningen 13
Legoland scheveningen 14a
Legoland scheveningen 15

Is dat niet grappig? Alles is van Lego in deze Coffee Shop!

Legoland scheveningen 15
Legoland scheveningen 16
Legoland scheveningen 18
Legoland scheveningen 19

Nog even rondkijken bij de Lego Duplo, Lego Friends en het Laserdoolhof en dan gaan we zelf iets bouwen. Er staat een groot bouwwerk in het midden en je mag er zelf aanbouwen wat je maar wil. Heel leuk, daar zijn we wel een poosje zoet mee. We wilden eigenlijk naar de Lego Workshop, maar die was helaas al vol.

Legoland scheveningen 20
Legoland scheveningen 21
Legoland scheveningen 22
Legoland scheveningen 23

Het bouwwerk op de tafel is een landschap met bomen en een grot. In de grot zit een draak, heel mooi gemaakt met heel veel steentjes! Puk bouwt zijn eigen ruimteschip, bovenop de berg. Ook erg cool!

We gaan ook nog even naar de ballenbak, in het Piratenschip. Je lengte wordt er eerst gemeten zodat het geen kwaad kan. Doe je schoenen maar uit en dan kun je lekker gaan spelen.

Legoland scheveningen 25
Legoland scheveningen 26

Natuurlijk nemen we nog een souveniertje mee uit de Lego winkel, Puk kiest een Lego Minion-sleutelhanger. Voor aan zijn schooltas want maandag gaat hij weer naar school. Dit was ons laatste vakantieuitje in augustus en het was superleuk!