SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We gaan naar Sealife

en Frunky (de Octopus) mag mee
Info, Zomer en Vakantie- & weekenduitjes
Sealife scheveningen home

Sea Life scheveningen
Strandweg 13
2586 JK DEN HAAG

info@sealife.nl
Sea Life website

Reserveren tijdslot en ticket

Sealife is elke dag open vanaf 10.00 uur

De Rotterdampas is geldig hier, net als het Jeugdvakantiepaspoort!

Sealife scheveningen sidepiclll

Als we bij Sea Life in Scheveningen aankomen (paspoortuitje 3) is het erg rustig. Ze gaan bijna open, het is 5 voor 10. Wij hebben als tijdslot 10.00 uur gekozen, dan kan Puk alle dieren goed van dichtbij bekijken.

Hij heeft Frunky de Octopus meegenomen, om de familieleden in Sea Life bezoeken ;) We gaan eerst naar Sea Life en dan poffertjes eten, op het strand. Vandaag wordt weer een fijne vakantiedag!

01. roggen sealife scheveningen 04
Sealife scheveningen 04

Na de ingang kom je langs de Hollandse wateren of de boerenslootjes. Dan zien we de voelpoel (dat is niet voor Puk) en bovendien is de poel gesloten ivm Covid. Dan komen we bij het Roggen-bassin. De roggen zijn gigantisch, erg indrukwekkend! We lopen door naar Amazonia, met prachtige aquaria vol met mooie vissen!

Sealife scheveningen 05
Sealife scheveningen 06
Sealife scheveningen 07

We zien nog meer mooie vissen, ze zijn geel dit keer. Daarna komt er een verrassing: een kaaiman dobbert lekker onder water. Alleen zijn ogen zijn boven de waterlijn en hij kijkt waakzaam in het rond!

We lopen weer door, recht het Tropisch Regenwoud in.

Sealife scheveningen 8
Sealife scheveningen 09
Sealife scheveningen 10
Sealife scheveningen 11

De eerste bewoner die we zien in het Tropisch Regenwoud van Scheveningen is een kleine kikker. Hij is zo cute en hij blijft mooi stil zitten voor de foto. De vissen hier zijn ook tropisch, dat kun je aan de mooie felle kleuren zien. Nu gaan we de onderwater tunnel in en we zien gelijk een grote pijlstaartrog.

Sealife scheveningen 12
Sealife scheveningen 13
Sealife scheveningen 14

Als je in de onderwatertunnel staat zwemmen de grote vissen rondom je. We zien ook een grote zeeschildpad. Er zijn verschillende soorten haaien en de bijzondere Zwartkingitaarrog ligt op de bodem.

Sealife scheveningen 15
Sealife scheveningen 16
Sealife scheveningen 17
Sealife scheveningen 18

De oorkwallen zijn erg mooi, het lijken wel ballerina's met doorzichtige rokken aan. Het rode licht vinden we wat minder maar de kwallen zijn echt schitterend. Daarna komen de Zeepaardjes, ook een favoriet van de snazzie kids. Het zijn zulke bijzondere dieren! En tot slot is daar de grootste trekpeister, zeker voor Puk en Frunky, de Octopus!

Sealife scheveningen 19
Sealife scheveningen 20
Sealife scheveningen 21

Puk weet veel van de Octopus, hij heeft er thuis meerdere boeken over en een goed geheugen voor weetjes! Hij weet dat ze van kleur kunnen veranderen, drie harten hebben en eieren leggen. Hij is ook dol op Frunky! We zien dat de verzorger eraan komt, is het voedertijd vvor de Octopus?

Nee, hij brengt hem een halve kokosnoot en de Octopus is er zo blij mee, hij vangt de kokosnoot voor hij de bodem raakt! (laatste foto rechts) De verzorger verteld Puk dat hij ermee speelt en zich er in verstopt. Dat is leuk om te weten!

Sealife scheveningen 24
Sealife scheveningen 25

Het is goed om te lezen dat Sea Life zich wereldwijd inzet voor behoud van (zee)dier en de natuur. Ze hebben hiervoor een internationale trust opgezet waarmee ze verschillende projecten en campagnes financieel steunen. Lees hier meer. Sea Life doet veel aan educatie en informatie en ze werkt samen met diverse instanties om het plasctic uit de oceanen te weren en duurzame visserij te promoten. Zo willen ze het zeeleven wereldwijd beschermen.

We zijn aangekomen bij de leuke souveniershop en de uitgang. De Humboldt pinguins zijn er vandaag niet, het hok wordt grondig schoongemaakt en de otters zijn er ook niet. Jammer maar we zien ze de volgende keer weer.

Nu eerst even spelen op het strand en dan naar de poffertjes!