Icon en

We gaan naar Trompenburg Tuinen!

We zoeken naar winter-paddenstoelen!
Info, Vakantie- & weekenduitjes, Natuur en Informatief en leerzaam
Herfstblaadjes trompenburg sidepic

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86
3062 NX Rotterdam

email: info@trompenburg.nl

Openingstijden November t/m februari
Maandag: 12.00 uur tot 16.00 uur
Dinsdag t/m zondag: 10.00 uur tot 16.00 uur

Met museumjaarkaart of Rotterdampas
gratis toegang

Herfstblaadjes trompenburg sidepicll

Op een frisse Novemberdag gaan we naar Trompenburg Tuinen, op zoek naar bijzondere paddenstoelen. Niet om te plukken natuurlijk maar om van dichtbij te bekijken. Ons kleine monstertje is dol op paddenstoelen en vandaag zoekt hij naar een heel bijzondere paddenstoel! Een paddenstoel die een stofwolkje uitstoot als je er zachtjes op tikt. We zijn heel benieuwd!

Trompenburg rotterdam 01
Trompenburg rotterdam 02
Trompenburg rotterdam 03
Trompenburg rotterdam 04

We zijn nog maar net binnen of we zien al de mooiste paddenstoelen! Maar het zijn niet de paddenstoelen die Puk zoekt. Hij wil er wel een foto van maken voor de snazzie-lezertjes want ze zijn wel mooi maar niet het bijzonderst. Okee, dat kan, dan zoeken we verder! Kom op jongens! roept Puk.

Trompenburg rotterdam 05
Trompenburg rotterdam 06
Trompenburg rotterdam 07

We kunnen niet klagen dat er hier geen paddenstoelen zijn! Je moet soms wel goed kijken maar dan zie je er heel veel. Ze staan in groepjes bij elkaar en uit sommige paddenstoelen zijn hapjes genomen. Blijkbaar vinden de dieren die in Trompenburg Tuinen wonen ze erg lekker.

Trompenburg rotterdam 08
Trompenburg rotterdam 09

We hebben al heel ver gelopen en het wordt steeds kouder buiten, we willen graag naar huis. Maar Puk geeft niet op! Natuurlijk is het de allerlaatste paddenstoel die we zien.Puk zoekt een takje en tikt zachtjes op het paddenstoeltje. Komt er een wolkje uit? Ja hoor! Puk's dag kan niet meer stuk, nu gaan we gauw naar huis, het wordt al donker!

Wij hebben tijdens de paddenstoelen-zoektocht wat mooi gekleurde herfstblaadjes opgeraapt. Dat mag, maar de vraag erbij is laat ook iets liggen voor een ander. Natuurlijk doen we dat! Dat is ook helemaal niet moeilijk want de grond is ermee bezaaid. Wat een heerlijke middag was dit weer!