Boodschappenlijstje
125 gram Zeeuwse bloem + extra
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
¼ theelepel bakpoeder
poedersuiker, voor je werkplek
gekleurd rolfondant
koekuitsteker appel
Vandaag is school weer begonnen dus we bakken koekjes voor de monstertjes en voor de juf. We bakken appeltjes dit keer, met het vertrouwde recept, waar de monstertjes, hun klasgenootjes en de juf ook dol op zijn. Snel klaar en lekker, wat wil je nog meer?
Zo bak je vanillekoekjes
Klop boter en suiker romig.
Klop het ei los.
Klop er een half ei door
Voeg de vaniile toe en klop door.
Neem de kom van de mixer.
Zeef bloem en bakpoeder erbij.
Vouw het in en kneed kort door.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Zet het deeg 1 uur in de ijskast.
Kneed het deeg kort door.
Rol het uit tot 1cm dikte.
Verwarm de oven voor tot 175°C en leg bakpapier op de bakplaat
Steek appels uit het deeg.
Zet de appels 30 min. in de ijskast.
Bak ze 8-10 minuten in de oven.
Laat de koekjes enkele minuten op de bakplaat liggen.
Verhuis de koekjes en laat ze helemaal afkoelen.
Rol het fondant dun en steek er met de uitsteker appels uit.
Steek blaadjes uit en plak beiden op met een drup water.
Zet de koekjes klaar, voor de monstertjes.
En pak ook wat koekjes mooi in, voor hun juf.
Fijne terug-naar-school dag allemaal!