SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We gaan terug naar school!

met een appeltje voor de juf
Herfst, Glazuur / Fondant / (Boter)crème en Koekjes bakken
Appel koekjes sidepic

Boodschappenlijstje
125 gram Zeeuwse bloem + extra
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
¼ theelepel bakpoeder
poedersuiker, voor je werkplek
gekleurd rolfondant
koekuitsteker appel

Appel koekjes 19

Vandaag is school weer begonnen dus we bakken koekjes voor de monstertjes en voor de juf. We bakken appeltjes dit keer, met het vertrouwde recept, waar de monstertjes, hun klasgenootjes en de juf ook dol op zijn. Snel klaar en lekker, wat wil je nog meer?

Zo bak je vanillekoekjes

Appel koekjes 01
Appel koekjes 02
Appel koekjes 03
Appel koekjes 04

Klop boter en suiker romig.

Klop het ei los.

Klop er een half ei door

Voeg de vaniile toe en klop door.

Appel koekjes 05
Appel koekjes 06
Appel koekjes 07

Neem de kom van de mixer.

Zeef bloem en bakpoeder erbij.

Vouw het in en kneed kort door.

Appel koekjes 08
Appel koekjes 09
Appel koekjes 10
Appel koekjes 11

Verpak het deeg in vershoudfolie.

Zet het deeg 1 uur in de ijskast.

Kneed het deeg kort door.

Rol het uit tot 1cm dikte.

Verwarm de oven voor tot 175°C en leg bakpapier op de bakplaat

Appel koekjes 12
Appel koekjes 13
Appel koekjes 14

Steek appels uit het deeg.

Zet de appels 30 min. in de ijskast.

Bak ze 8-10 minuten in de oven.

Appel koekjes 15
Appel koekjes 16
Appel koekjes 17
Appel koekjes 18

Laat de koekjes enkele minuten op de bakplaat liggen.

Verhuis de koekjes en laat ze helemaal afkoelen.

Rol het fondant dun en steek er met de uitsteker appels uit.

Steek blaadjes uit en plak beiden op met een drup water.

Appel koekjes homepage
Appel koekjes 20

Zet de koekjes klaar, voor de monstertjes.

En pak ook wat koekjes mooi in, voor hun juf.

Fijne terug-naar-school dag allemaal!