SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en
Sausage plait sidepic

De boodschappen
1 rol bladerdeeg
250 gram kastanje champignons
zout & peper
takjes thijm
1 eetlepel zonnebloem olie / 25g boter
2 rode uien + 10g donkerbruine basterdsuiker
2 magere varkens-saucijzen
1 eetlepel sherry-azijn
1 vrije uitloop ei, losgeklopt

Sausage plait home

Vandaag maken we een heerlijk saucijzenbrood van Paul Hollywood. Je eet het brood warm of koud dus ook een prima recept voor een picknick. Met een paar aanpassingen (geen bloedworst of sesamzaadjes!) is iedereen hier het erover eens, dit is een erg lekker saucijzenbrood!

Zo maak je een saucijzenbrood

Sausage plait 01
Sausage plait 02
Sausage plait 03
Sausage plait 04
Borstel the champignons schoon en verwijder de stelen.
Blitz de paddestoelen tot een pasta in de blender.
Voeg de blaadjes van de takjes thijm toe, pulseer 1 keer.
Doe het in een droge pan, verhit tot alle vocht is verdampt.

Blijf aldoor roeren tot er geen vocht meer te zien is en verwarm de oven voor op 200°C

Sausage plait 05
Sausage plait 06
Sausage plait 07
Laat de paddestoelenmix afkoelen.
Snij de uien in dunne plakjes.
Verhit olie en boter in een koekenpan.
Sausage plait 08
Sausage plait 09
Sausage plait 10
Sausage plait 11
Bak uien met suiker op middelhoog vuur zacht.
Het duurt +/- 20 minuten om de uien te karameliseren.
Verwijder het vel van de saucijzen met een schaar.
Rol het deeg uit, knip 1/3 in aan beide zijden.
Sausage plait 12
Sausage plait 13
Sausage plait 14
Roer de sherry-azijn door de uien.
Verdeel de paddestoelenmix over het deeg.
Leg de platgedrukte saucijzen er op.
Sausage plait 15
Sausage plait 16
Sausage plait 17
Sausage plait 18
Verdeel de uien over het vlees.
Vouw de reepjes over elkaar.
Vouw de uiteinden er onder.
Strijk ei op het saucijzenbrood.
Sausage plait 20
Sausage plait 21
Bak het saucijzenbrood in 30 minuten goudbruin.
Door de zoete uien krijgt het saucijzenbrood een eigen smaak.

Enjoy!