De boodschappen
1 rol bladerdeeg
250 gram kastanje champignons
zout & peper
takjes thijm
1 eetlepel zonnebloem olie / 25g boter
2 rode uien + 10g donkerbruine basterdsuiker
2 magere varkens-saucijzen
1 eetlepel sherry-azijn
1 vrije uitloop ei, losgeklopt
Vandaag maken we een heerlijk saucijzenbrood van Paul Hollywood. Je eet het brood warm of koud dus ook een prima recept voor een picknick. Met een paar aanpassingen (geen bloedworst of sesamzaadjes!) is iedereen hier het erover eens, dit is een erg lekker saucijzenbrood!
Zo maak je een saucijzenbrood
Borstel the champignons schoon en verwijder de stelen.
Blitz de paddestoelen tot een pasta in de blender.
Voeg de blaadjes van de takjes thijm toe, pulseer 1 keer.
Doe het in een droge pan, verhit tot alle vocht is verdampt.
Blijf aldoor roeren tot er geen vocht meer te zien is en verwarm de oven voor op 200°C
Laat de paddestoelenmix afkoelen.
Snij de uien in dunne plakjes.
Verhit olie en boter in een koekenpan.
Bak uien met suiker op middelhoog vuur zacht.
Het duurt +/- 20 minuten om de uien te karameliseren.
Verwijder het vel van de saucijzen met een schaar.
Rol het deeg uit, knip 1/3 in aan beide zijden.
Roer de sherry-azijn door de uien.
Verdeel de paddestoelenmix over het deeg.
Leg de platgedrukte saucijzen er op.
Verdeel de uien over het vlees.
Vouw de reepjes over elkaar.
Vouw de uiteinden er onder.
Strijk ei op het saucijzenbrood.
Bak het saucijzenbrood in 30 minuten goudbruin.
Door de zoete uien krijgt het saucijzenbrood een eigen smaak.
Enjoy!