Boodschappenlijstje
200 gram blanke amandelen
½ eetlepel amandel extract
2 eetlepels honing
20 ml gepasteuriseerd eiwit
2 eetlepels vers sinaasappelsap
1 kaneelstokje
10 halve amandelen
Vandaag maken we marsepein dat je met één kleine aanpassing in vegan marsepein kunt veranderen. Vervang het gepasteuriseerde eiwit door vocht uit een blikje kikkererwten, dat is alles! Laat de marsepein een dagje in de ijskast rusten voor je er iets mee doet of voor je het gaat eten, dan kunnen de smaken blenden. Geen probleem, we zijn expres vroeg begonnen :))
Zo maak je echte amandelmarsepein
NB Liever geen amandelmeel gebruiken om marsepein te maken, het is te droog en het smaakt niet zo lekker als gemalen amandelen.
Hak de amndelen grof en maal ze fijn in de keukenmachine.
Doe de gemalen amandelen in de mixerkom.
Pers een sinaasappel uit om vers sap te krijgen.
Weeg 20 gram van het eiwit af.
Voeg eiwit, honing en sap toe.
Mix het door elkaar.
Kneed even met de hand.
Weeg stukjes van 30 gram af.
Rol appeltjes van marsepein.
Druk er een kuiltje in.
Steek er amandelen en stukje kaneel in.
De marsepein appeltjes zijn klaar, maar de minimonstertjes hebben liever chocola ;)))
Laat voor het beste resultaat de marsepein eerst op kamertemperatuur komen voor je het eet
Fijne Sinterklaastijd!