Boodschappenlijstje
Karamelsaus
2 eetlepels fijne suiker
60 ml water
Pudding
90g fijne suiker
4 vrije uitloop bio-leieren (M)
500ml melk
45 gram cacaopoeder, gezeefd
70 gram amaretti koekjes, verkruimeld
Topping
250ml slagroom + 2 eetlepels suiker
wat amaretti koekjes
We maken Spaanse Bunet pudding, chocoladepudding met koekjes en slagroom. De monstertjes zien het ook helemaal zitten, dus we gaan ons best doen. We laten de Amaretto weg, geen acohol als er monstertjes met ons mee-eten.
Zo maak je Spaanse Bunet pudding
Begin met het maken van de karamelsaus
Doe de suiker en het water in een steelpan
Zet de potjes en een diepe kom waar de potjes in passen klaar.
Breng het suikermengsel zachtjes aan de kook en roer.
Blijf rustig doorroeren, dit vraagt even wat tijd.
Neem het mengsel van het vuur als het dik en donker wordt.
Schenk een laagje karamel in de potjes en zet ze opzij.
Zo maak je de pudding
Klop eieren met suiker tot de suiker is opgelost.
Het mengsel moet er bleek en luchtig uitzien.
Voeg de melk aan het mengsel toe.
En zeef de cacao er ook bij.
Spatel alles luchtig door elkaar.
Doe de koekkruimels er bij.
Roer ze er even luchtig door.
Verwarm de oven voor op 180°C
Schenk het chocolade-koekjes mengsel in de potjes.
Zet de potjes met pudding in de met water gevulde kom.
Zet de potjes 35-40 minuten in de oven
Laat de potjes afkoelen op een rooster.
Zet de Bunet pudding een nachtje in de ijskast
Pak de pudding uit de ijskast.
Klop de slagroom met suiker.
Spuit het op de puddingpotjes.
Zet wat koekjes bovenop de Bunet pudding.
De zon komt en gaat maar we eten de pudding toch lekker buiten!
Fijne zomer allemaal!