Boodschappenlijst
100 gram gerookt spek
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook,geplet
1 sjalotje
900 ml groentebouillon, van 1 blokje
250 gram droge of verse pasta
100 gram cherry tomaatjes
100 gram champignons, gesneden
100 gram jonge spinazieblaadjes
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
vers gemalen zwarte peper
gemengde tomatensalade
De simpelste gerechten zijn vaak erg lekker, dat is ook zo met deze éénpanspasta. Makkelijk te maken, snel klaar, precies wat we willen op een mooie zomerdag. Maar let op! De tijd van pasta koken hangt af van de pasta, dus lees de verpakking! Vers is meestal 4 minuten maar gedroogde pasta moet 10 minuten koken! Wij laten de tomaatjes weg en eten de tomatennsalade van gistere er bij.
Zo maak je deze pasta
De voorbereiding:
Bak het spek in het eigen vet.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Was en droog de spinazie.
Snij de ui en champignons.
Maak de knoflook schoon en pers het
Doe de olijfolie in de pan,
Bak de ui en knoflook enkele seconden.
Los het groenteblokje op in warm water.
Giet de bouillon in de pan.
Roer de pasta er door en kook het.
Roer dan de chmpignons er door.
En dan de spinazie.
Laat de pasta nog 4-5 minuten heel zacht koken en rasp de Parmezaanse kaas grof
Schep tot slot de geraspte kaas door de pasta.
Serveer de éénpanspasta met tomatensalade en vers brood.
Enjoy!