In de zomer is er een overvloed aan vers zomerfruit te koop, ook mooie abrikozen. We hebben een Turks recept voor Kayısı Kompostosu, een lekkere limonade gemaakt van verse abrikozen. Het ziet er lekker uit en terwijl we bezig zijn ruikt het al lekker. Grappig feitje, deze limonade is heel snel klaar. Het afkoelen duurt het langst. :)) Kardemompeulen kunnen we helaas niet vinden, we hopen dat het geen gemis zal zijn.
Zo maak je Turkse abrikozen limonade
Was de abrikozen
Snij de abrikozen door en verwijder de pitten.
Doe ze in een pan met de liter water.
Voeg de honing aan het abrikozen-water toe.
Breng het water aan de kook en laat het 10 minuten zacht koken.
Zeef de limonade.
Giet de limonade in glazen of flesjes.
Laat de limonade afkoelen tot kamertemperatuur.
Laat de limonade dan minstens 1 uur koelen in de ijskast
Geef wat ijsblokjes bij de abrikozenlimonade (optioneel).
Zet er leuke rietjes in en klaar is je Kayısı Kompostosu!
Lekker!