Boodschappenlijst
100 gram zachte, ongezouten boter
100 gram fijne suiker
30 gram maizena
2 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanille-extract
300 gram Zeeuwse bloem
Voor het glazuur
1 gepasteuriseerd eiwit
250 gram poedersuiker
druppels citroensap
voedingskleurstof
De mini-monstertjes kijken elk jaar uit naar Oud&Nieuw! Lekker laat opblijven, met oliebollen en andere lekkere hapjes ;)) Ze zijn dol op vuurwerk van achter de ramen en we steken op de vroege avond sterretjes aan, voor en met ze. Zo lief, die blije gezichtjes! Vandaag bakken we aftel-koekjes voor ze, kunnen ze de laatste seconden van het oude jaar aftelllen, tot het nieuwe jaar er is!
Zo maak je aftel-koekjes
Download onze PDF en maak het koekjesdeeg
Pak het deeg erbij.
Bestrooi je bakmat met meel.
Rol het deeg uit.
Snij een rechthoek van x cm.
Snij de rechthoek en strips van cm.
Zet de koekjes 30 miuten in de ijskast.
Schuif de koekjes in het midden van de oven.
Verwarm de oven voor tot 200C / 180C hetelucht
Bak de koekjes in 7 - 10 minuten goudbruin.
Laat ze eerst afkoelen op de plaat, dan op een rooster.
Zo maak je Royal Icing
Zeef de poedersuiker in een kom.
Roer de andere ingrediënten erdoor.
Verdeel de icing over twee kommen.
Schep de helft in een spuitzak, zet de rest opzij.
Spuit een randje witte icing, laat het drogen.
Vul de koekjes in met witte icing.
Verdeel de 2e helft icing over 4 kommen.
Roer 4 kleuren door de icing en schep het in spuitzakken
Spuit cijfers 10 tot en met 1 in de 4 verschillende kleuren.
Nu maar wachten tot 10 seconden voor 12 en dan tellen 10, 9, 8...
Gelukkig Nieuwjaar!