Icon en

We maken Sinterklaas-fudge

met de mini-monstertjes
Met chocolade, Sinterklaas en Snoep
Sinterklaas fudge sidepic

Boodschappenlijstje
1 blikje (397ml) gecondenseerde melk
175 gram pure chocolade
175 gram melk chocolade
2 eetlepels boter
snufje zout
een handje kruidnoten
wat Sinterklaas chocolaatjes
sprinkels

Sinterklaas fudge sidepicll

Sinterklaas is weer in ons land! We maken we iets erg lekkers, iets dat we speciaal voor feestdagen bewaren, fudge. De mini-monstertjes zijn al opgewonden, lekker snoepen! Door de versiering maken we er een echt Sinterklaas-snoepje van ;))

Zo maak je Sinterklaas-fudge

Sinterklaas fudge 01
Sinterklaas fudge 02
Sinterklaas fudge 03
Sinterklaas fudge 04

Leg een vel bakpapier in een bakvorm van --x--cm.

Hak de chocolade fijn in plaats van breken, zo smelt het sneller.

Neem een steelplan en doe de gecondenseerde melk er in.

Verhit de melk op laag vuur en blijf stevig roeren.

Sinterklaas fudge 05
Sinterklaas fudge 06
Sinterklaas fudge 07

Voeg de chocolade toe en roer het door de hete melk.

Roer de boter stevig door het warme chocolademengsel.

Roer dan ook het zout door het chocolademengsel.

Blijf onafgebroken krachtig roeren totdat het mengsel heet, dik en glanzend is

Sinterklaas fudge 08
Sinterklaas fudge 09
Sinterklaas fudge 10
Sinterklaas fudge 11

Schenk de fudge in de vorm.

Strijk de bovenkant mooi glad.

Druk kruidnootjes in de zachte fudge.

Laat het tot kamertemperatuur koelen.

Als de fudge is afgekoeld druk je de chocolade er op en strooi je er sprinkels over

Sinterklaas fudge 12
Sinterklaas fudge home

Laat de fudge minimaal 4 uur harden in de ijskast.

Snij de fudge in nette, ongeveer gelijke blokjes.

Fijne pakjesavond!