Boodschappenlijstje
1 blikje (397ml) gecondenseerde melk
175 gram pure chocolade
175 gram melk chocolade
2 eetlepels boter
snufje zout
een handje kruidnoten
wat Sinterklaas chocolaatjes
sprinkels
Sinterklaas is weer in ons land! We maken we iets erg lekkers, iets dat we speciaal voor feestdagen bewaren, fudge. De mini-monstertjes zijn al opgewonden, lekker snoepen! Door de versiering maken we er een echt Sinterklaas-snoepje van ;))
Zo maak je Sinterklaas-fudge
Leg een vel bakpapier in een bakvorm van --x--cm.
Hak de chocolade fijn in plaats van breken, zo smelt het sneller.
Neem een steelplan en doe de gecondenseerde melk er in.
Verhit de melk op laag vuur en blijf stevig roeren.
Voeg de chocolade toe en roer het door de hete melk.
Roer de boter stevig door het warme chocolademengsel.
Roer dan ook het zout door het chocolademengsel.
Blijf onafgebroken krachtig roeren totdat het mengsel heet, dik en glanzend is
Schenk de fudge in de vorm.
Strijk de bovenkant mooi glad.
Druk kruidnootjes in de zachte fudge.
Laat het tot kamertemperatuur koelen.
Als de fudge is afgekoeld druk je de chocolade er op en strooi je er sprinkels over
Laat de fudge minimaal 4 uur harden in de ijskast.
Snij de fudge in nette, ongeveer gelijke blokjes.
Fijne pakjesavond!