SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We maken toverstafjes

voor kleine feetjes!
Verjaardag, Koekjes en Traktatie
Toverstafjes van koek sidepic

Boodschappenlijstje voor 12 stafjes
175 gram zachte boter   
100 gram rietsuiker                  
250 gram patentbloem, plus extra om te bestuiven
1 eidooier (vries het eiwit in)
1 theelepel vanille-extract
200 gram poedersuiker
2-3 eetlepels koud water
3-4 druppels citroensap
rode of roze voedingskleurstof
sprinkeltjes en eetbare glitter

Toverstafjes van koek sidepicll

Vandaag maken we toverstafjes voor een jarig feetje. Het recept is voor 12 stafjes maar je moet ze of in twee keer bakken(wij) of  2 bakplaten gebruiken. Dit heb je ook nodig: een koekuitsteker ster - 12 houten stokjes - 12 gekleurde lintjes.

Tip! Knip de puntjes van de stokjes, die zijn nogal scherp. en as je de stokjes voor je begint in koud water legt verkleuren ze niet tijdens het bakken.

Zo maak je de toverstafjes

Toverstafjes van koek 01
Toverstafjes van koek 02
Toverstafjes van koek 03
Toverstafjes van koek 04

Doe de suiker, boter en bloem in de keukenmachine.

Blitz tot het op zand lijkt en mix dooier, vanille en water er door.

Leg het deeg op een bakmat en kneed het kort met de hand.

Als de bloem helemaal is opgenomen is het deeg klaar.

Toverstafjes van koek 05
Toverstafjes van koek 06
Toverstafjes van koek 07

Vorm een schijf van deeg en verpak het in folie.

Laat het deeg 30 minuten rusten in de ijskast.

Rol het deeg uit tot 1.5 cm dikte.

Verwarm de oven voor tot 180°C / 160°C hetelucht, leg bakpapier op de bakplaat en bak de toverstafjes met 6 tegelijk

Toverstafjes van koek 08
Toverstafjes van koek 09
Toverstafjes van koek 10
Toverstafjes van koek 11

Steek 12 dikke sterren uit het deeg, van +/- 1.5 cm..

Zet 6 sterren 10-12 minuten in de ijskast en steek er dan stokjes in.

Bak de 6 andere sterren in 10-12 minuten licht goudbruin.

Laat de sterren eerst even afkoelen op de bakplaat.

Toverstafjes van koek 12
Toverstafjes van koek 13
Toverstafjes van koek 14

Terwijl de koekjes afkoelen maak je het roze glazuur.

Zeef de poedersuiker, die er water en citroen bij.

Roer het door en roer de kleurstof erdoor.

Toverstafjes van koek 15
Toverstafjes van koek 16
Toverstafjes van koek 17
Toverstafjes van koek 18

Laat het glazuur met een lepeltje over de koekjes lopen.

Spreid het uit en strooi er glitter op.

Laat het glazuur helemaal drogen.

Strik een lintje om de stokjes en de eerste stafjes zijn klaar.

Toverstafjes van koek homepage
Toverstafjes van koek homepage

Met de tweede set toverstafjes in de oven gaan we eerst thee zetten.

De jarige job mag eerst proeven, met een gezellig kopje thee erbij!

De toverstaffen smaken het lekkerst net uit de oven maar zijn in een afgesloten trommel 3 dagen houdbaar.

Van harte gefeliciteerd!