Icon en

We oogsten veel tomaten

maar verder is het niet veel!
Moestuin, Info en Oogsten
Aardbeien sidepic

In de moestuin
aardbeien
frambozen
cherry tomaten
Roma mini tomaten
groene paprika's
In de tuin
sneeuwbessen
vuurdoorn bessen
dwerg-Mispel bessen

Frambozen sidepicll

September is begonnen en de aardbeien doen nog hun best. Echt lekker worden ze niet meer, het seizoen is nu echt voorbij. Met de frambozen gaat het een stuk beter, we plukken elke week wel een bakje vol van de struik. Ze zijn gewoon wat later dan vorig jaar

Frambozen 01
Frambozen 02
Tomaten 03
Tomaten 04

De hommels zijn ook blij met de frambozen, ze vliegen de hele dag af en aan! Dat vinden we echt een bonus! De tomaten presteren boven verwachting, ook in september oogsten we nog volop cherry en Roma tomaten. Zo leuk, want ze smaken allebei erg lekker en we gebruiken ze in en bij allerlei gerechten.

Tomaten 05
Tomaten 06
Tomaten 07

We kunnen voorlopig nog vooruit want er hangen ook nog veel groene tomaten aan de planten. En de monstertjes kunnen nog elke dag de rode tomaatjes plukken.

Paprika 09
Paprika 10
Paprika 11

Tot slot de mini paprika's! De slakken en naaktslakken kunnen geen genoeg van onze paprika's krijgen, als zij inderdaad de schurken zijn die ze slopen. We zijn er niet helemaal zeker van, maar we zien zilverkleurige sporen op de bladeren en veel gaten, maar de boosdoeners zien we nooit! Misschien slaan ze in het donker toe ;))

Sneeuwbessen 12
Vuurdoorn bessen 13
Dwerg mispel bessen 14
Hulst 15

Maar september brengt ons ook andere mooie dingen! Ook al zijn ze voor ons niet eetbaar, de vogels zijn er dol op. Dat vinden we niet erg want al dat vogelbezoek vinden we erg leuk. We zien veel koolmeesjes en vinkjes, maar ook eksters en spreeuwen in de tuin. Gezellig hoor, al hun gekwetter! De herfst komt er weer aan.

We wensen je alvast een fijne herfst!