De boodschappen voor 24 muffins
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 vrije uitloop ei + 1 dooier
90 ml extra virgin olijfolie
150 ml halfvolle melk
100 gram geraspte Old Amsterdam kaas
50 gram geraspte parmezaanse kaas
3 bosuitjes
zeezout
zwarte peper naar smaak
Op een luie zondag bakken we met veel plezier mini-kaasmuffins. Ze zijn erg lekker, het recept is supergemakkelijk en ze zijn snel klaar. Er is een nadeel...elke keer maken we er meer want ze verdwijnen onder je handen vandaan...
Zo maak je mini-kaasmuffins
Doe het meel en het ei in de blender.
Voeg de melk eraan toe.
Voeg ook de olijfolie toe.
Mix het beslag snel glad.
Verwarm de oven voor op 180°C
Doe de kaas bij het beslag.
Hak de bosuitjes, voeg ze toe en pulse.
Vet een 24 stuks muffin blik in.
Roer zout en peper door het beslag en proef het!
Vul de kuiltjes tot 2/3 met beslag.
Bak de muffins +/- 15 minuten.
Laat ze iets afkoelen in het blik.
Serveer de mini muffins warm.