Pannenkoeken
60 g zelfrijzend-bakmeel
1 vrije uitloop ei
125 ml melk
klontje boter, om in te bakken
hartig beleg
knapperige bacon
gepocheerd ei
tomaten
babyspinazie
zoet beleg
blauwe bessen of ander fruit
ahorn siroop
Nog een heel lekker hartig weekend ontbijtje uit de Amerikaanse keuken, kleine pannenkoekjes met gepocheerd ei en knapperige bacon. Recept van Justine Pattison. Voor de mini-monsters die niet van eieren houden doen we er blauwe bessen en stroop op, ook lekker!
Zo maak je deze weekend ontbijtjes
Zeef de bloem in een mixerkom
Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei erin.
Doe de melk erbij en mix alles goed door elkaar.
Bak de bacon knapperig in een beetje boter.
Schep beslag in de pan voor twee kleine pannenkoeken.
Bak ze +/- twee minuten, draai ze om en bak nog 1-2 minuten.
In deze twee filmpjes van Albert Heijn zie je hoe je netjes een ei pocheerd.
Uit deze twee manieren kun je kiezen welke het best werkt voor jou ;)
Leg de bacon en het ei op twee pannenkoekjes, leg er tomaat en spinazie bij.
Met blauwe bessen en stroop worden de pannekoekjes zoet, ook lekker!
Fijn weekend!