SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Whoopie Pies

een Amerikaans koekje
Met chocolade, Amerikaans en Koekjes bakken
Whoopie pies sidepic

Boodschappenlijstje             
125 gram boter, in blokjes gesneden                
150 gram chocolade, in stukjes gehakt       
225 gram donkerbruine basterdsuiker
3 vrije uitloop bio-eieren       
1 theelepel vanille-extract         
250 gram Zeeuwse bloem              
30 gram ongezoet cacaopoeder   
½ theelepel bakpoeder
18 marshmallows, gehalveerd
Serveer met cacaopoeder of poedersuiker

Je hebt ook nodig: een mini-ijsschep

Whoopie pies sidepicll

Vandaag bakken we een klassiek koekje (met een verhaal!) dat heel geliefd is bij Amerikaanse kinderen, de Whoopie Pie. Er is veel gekibbel over uit welke staat de Whoopie Pie oorspronkelijk komt en hoe oud dit koekje precies is. Voor zover we nu weten werd de Whoopie Pie of in Pennsylvania door de Amish bedacht en gebakken, of in New England, in ieder geval ergens in de 1900's.

Over de naam van de originele koekjes wordt niet zo moeilijk gedaan. De naam komt van de Amish kinderen, die juichten Whoopie! Pies! toen ze de koekjes voor het eerst koekjes zagen. :)) Eens kijken wat onze monstertjes gaan juichen...

Zo maak je klassieke Whoopie Pies

Whoopie pies 01
Whoopie pies 02
Whoopie pies 03
Whoopie pies 04

Smelt de boterblokjes au bain marie.

Hak de chocolade in kleine stukjes.

Smelt de chocolade samen met de boter.

Klop de suiker met eieren en vanille.

Whoopie pies 05
Whoopie pies 06
Whoopie pies 07

Zeef meel, bakpoeder en cacao in een tweede kom.

Roer het gezeefde meelmengsel tot het goed gemengd is.

Neem het chocolade mengsel van het vuur en roer.

Combineer nu de drie mengsels als volgt

Whoopie pies 08
Whoopie pies 09
Whoopie pies 10
Whoopie pies 11

Schenk de chocolade bij het ei-suikermengsel.

Roer de 2 mengsels goed door elkaar.

Schenk dan het chocolade- bij het meelmengsel.

Roer alle 3 mengsels door elkaar tot goed gemengd.

Verwarm de oven voor op 190°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat

Whoopie pies 12
Whoopie pies 13
Whoopie pies 14

Schep met een mini-ijsschep kleine balletjes deeg.

Bak 12 koekjes tegelijk, 16 tegelijk lukt ook prima!

Bak de koekjes in 6-8 minuten, ze zijn dan nog zacht.

Deze koekjes smaken als een een combinatie van koek en cake

Whoopie pies 15
Whoopie pies 16
Whoopie pies 17
Whoopie pies 18

Draai de helft van de koekjes om.

Leg er halve marsmellows op.

Zet de koekjes terug in de oven.

Maak de marshmellows zacht in 2-3 minuten.

Laat de rest van de koekjes intussen iets afkoelen op een rooster

Whoopie pies 19
Whoopie pies 20
Whoopie pies 21

Druk de iets gekoelde koekjes er bovenop.

Laat de koekjes zo afkoelen.

Zet de eerste koekje op een schaal.

Wij gaan thee zetten en Whoopie Pies proeven terwijl de volgende plaat met koekjes in de oven bakt

Whoopie pies 22
Whoopie pies homepage

Bestrooi de klassieke Whoopie Pies met poedersuiker of cacao, net wat je lekker vindt