Boodschappenlijstje
2 vrije uitloop bio-eieren
4 varkensschnitzels (125g per stuk)
100 gram bloem
100 gram brood-of beschuitkruim
75 gram boter
1 biologische citroen (in schijfjes)
8 ansjovisfilets
2 augurken (in stukjes gesneden)
We eten Wiener Schnitzel vanavond, die kleffe, gepaneerde schnitzels van de slager moeten beter kunnen! Wij zochten een klassiek Duits recept en gingen ermee aan de slag. Dit recept is voor 4 personen. We begrepen al snel dat wij met vier personen genoeg hebben aan de hoeveelheid voor twee personen, dus we halveren het recept. Kijk zelf maar maar wat jij ervan vindt! :))
Zo maak je een klassiek Duitse Wiener Schnitzel
Doe eerst de voorbereiding
Rol over de beschuiten tot ze verkruimeld zijn.
Zet de kruimels voor nu opzij.
Doe ze in een ruime schaal.
Spoel de ansjovis filets goed af onder koud stromend water.
Zo maak je Wiener schnitzels
Wrijf de schnitzels in met zeezout en versgemalen peper.
Druk ze met beide kanten in het meel en schud het teveel af.
Je wil dat er een dun laagje meel op het vlees achterblijft.
Klop de eieren los in een grote schaal.
Pak het beschuitkruim er bij.
Doop beide kanten van het vlees in het ei.
Druk dan het vlees met beide kanten in de beschuitkruimels.
Verwarm de borden in de oven
Smelt de boter in een grote koekenpan op medium hoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin in de hete boter
Bak ze in 3-4 minuten per kant gaar op laag vuur en leg ze dan op de hete borden.
Leg schijfjes citroen met daarop een rolletje ansjovis met augurk er in bovenop de schnitzels.
Serveer de Wiener schnitzels met verse sperziebonen en gebakken aardappelen