SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Huisgemaakte Wiener Schnitzel

een klassiek Duits gerecht
Basisrecept, Hoofdgerecht, Met vers fruit, Met vis, Duits en Varkensvlees
Wiener schnitzel sidepic

Boodschappenlijstje
2 vrije uitloop bio-eieren
4 varkensschnitzels (125g per stuk)
100 gram bloem
100 gram brood-of beschuitkruim
75 gram boter     
1 biologische citroen (in schijfjes)
8 ansjovisfilets
2 augurken (in stukjes gesneden)

Wiener schnitzel sidepicll

We eten Wiener Schnitzel vanavond, die kleffe, gepaneerde schnitzels van de slager moeten beter kunnen! Wij zochten een klassiek Duits recept en gingen ermee aan de slag. Dit recept is voor 4 personen. We begrepen al snel dat wij met vier personen genoeg hebben aan de hoeveelheid voor twee personen, dus we halveren het recept. Kijk zelf maar maar wat jij ervan vindt! :))

Zo maak je een klassiek Duitse Wiener Schnitzel

Doe eerst de voorbereiding

Wiener schnitzel 01
Wiener schnitzel 02
Wiener schnitzel 03
Wiener schnitzel 04

Rol over de beschuiten tot ze verkruimeld zijn.

Zet de kruimels voor nu opzij.

Doe ze in een ruime schaal.

Spoel de ansjovis filets goed af onder koud stromend water.

Zo maak je Wiener schnitzels

Wiener schnitzel 05
Wiener schnitzel 06
Wiener schnitzel 07

Wrijf de schnitzels in met zeezout en versgemalen peper.

Druk ze met beide kanten in het meel en schud het teveel af.

Je wil dat er een dun laagje meel op het vlees achterblijft.

Wiener schnitzel 08
Wiener schnitzel 09
Wiener schnitzel 10
Wiener schnitzel 11

Klop de eieren los in een grote schaal.

Pak het beschuitkruim er bij.

Doop beide kanten van het vlees in het ei.

Druk dan het vlees met beide kanten in de beschuitkruimels.

Verwarm de borden in de oven

Smelt de boter in een grote koekenpan op medium hoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin in de hete boter

Wiener schnitzel 12
Wiener schnitzel homepage

Bak ze in 3-4 minuten per kant gaar op laag vuur en leg ze dan op de hete borden.

Leg schijfjes citroen met daarop een rolletje ansjovis met augurk er in bovenop de schnitzels.

Serveer de Wiener schnitzels met verse sperziebonen en gebakken aardappelen