Icon en

Wij bakken Chapatti

net als mevrouw Kapoor
Broodjes bakken, Divali en Traktatie
Chapatti sidepic

Wat heb je nodig?
450 gram volkoren meel
1 theelepel zout
250 ml koud water
boter, om de pan in te vetten

Chapatti sidepicll

Chapatti is een dun, rond broodje dat veel in India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Oost Afrika en het Caribisch Gebied wordt gegeten. In Rotterdam kennen we het brood beter als Roti, belegd met kip, aardappel, ei en kouseband. Vandaag maken we de Chapatti van Mevrouw Kapoor, gelukkig blijven de broodjes hier op het bord liggen :))

Zo maak je Chapatti

Chapatti 01
Chapatti 02
Chapatti 03
Chapatti 04

Doe het meel in een grote kom.

Voeg het zout toe.

Doe er wat water bij en kneed.

Voeg langzaam meer water toe.

Blijf langzaam water toevoegen terwijl je blijft kneden, hoe langer je kneedt, hoe zachter het brood zal zijn

Het deeg moet soepel en elastisch aanvoelen, misschien heb je niet al het water nodig

Chapatti 05
Chapatti 06
Chapatti 07

Kneedt het deeg nog 10 minuten door.

Druk het plat en rol het weer op.

Verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes.

Chapatti 08
Chapatti 09
Chapatti 10
Chapatti 11

Druk ze plat en roll ze uit.

Rol nette ronde  cirkels.

Smelt boter in de koekenpan

Bak de Chapatti 20-30 seconden.

Chapatti 12
Chapatti sidepicll

Draai om en bak nog 10-20 seconden aan de andere kant.

Als er bruine vlekken verschijnen is de Chapatti klaar.

Stapel de Chapatti op een bord en leg er eventueel keukenpapier tussen, om de overtollige boter op te nemen.

Fijne Divali!