Wat heb je nodig?
450 gram volkoren meel
1 theelepel zout
250 ml koud water
boter, om de pan in te vetten
Chapatti is een dun, rond broodje dat veel in India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Oost Afrika en het Caribisch Gebied wordt gegeten. In Rotterdam kennen we het brood beter als Roti, belegd met kip, aardappel, ei en kouseband. Vandaag maken we de Chapatti van Mevrouw Kapoor, gelukkig blijven de broodjes hier op het bord liggen :))
Zo maak je Chapatti
Doe het meel in een grote kom.
Voeg het zout toe.
Doe er wat water bij en kneed.
Voeg langzaam meer water toe.
Blijf langzaam water toevoegen terwijl je blijft kneden, hoe langer je kneedt, hoe zachter het brood zal zijn
Het deeg moet soepel en elastisch aanvoelen, misschien heb je niet al het water nodig
Kneedt het deeg nog 10 minuten door.
Druk het plat en rol het weer op.
Verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes.
Druk ze plat en roll ze uit.
Rol nette ronde cirkels.
Smelt boter in de koekenpan
Bak de Chapatti 20-30 seconden.
Draai om en bak nog 10-20 seconden aan de andere kant.
Als er bruine vlekken verschijnen is de Chapatti klaar.
Stapel de Chapatti op een bord en leg er eventueel keukenpapier tussen, om de overtollige boter op te nemen.
Fijne Divali!