Boodschappenlijstje
koekuitsteker Gans
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram rietsuiker suiker
1 vrije uitloop bio-ei (klein)
1 theelepel vanille extract
250 gram (Zeeuwse) bloem + extra
½ theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te bestrooien
wit rolfondant
klein stukje geel rolfondant
zwarte eetbare vitlstift
Op 11 november is het Sint Maarten. Wij braden geen traditionele gans voor dit feest maar we bakken ganzenkoekjes. Gebraden gans mag een traditioneel gerecht zijn, maar wij hebben liever een koekje op deze feestelijke dag. :)) De monsterjes eten zeker geen gebraden gans, ganzen horen op de boerderij, vinden ze. Het recept kan je bekend voorkomen, het is ons geliefde huisrecept.
Zo maak je de ganzenkoekjes
Doe boter en suiker in de mixer.
Klop het samen romig.
Klop het ei los.
Voeg ei en vanille toe.
Zeef de bloem en bakpoeder erbij.
Vouw het in tot het goed gemengd is.
Kneed het kort met de hand.
Verpak het deeg.
Zet het 1 uur in de ijskast.
Strooi bloem op je werkplek.
Rol het deeg tot 1cm dikte.
Steek er de gansjes uit.
Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
Zet de bakplaat in de ijskast.
Verwarm de oven voor tot 170°C
Bak de koekjes 10-12 minuten.
Laat ze afkoelen op de plaat.
Rol het fondant dun uit.
Steek ganzen uit.
Verwijder de snavels.
Plak het fondant op de ganzen.
Steek snavels en pootjes uit.
Plak de snavesl en pootjes op.
Teken een oogje op alle gansjes.
Kijk een hoe schattig de ganzen zijn en geen schuldgevoel als we ze opeten ;)) Fijn Sint Maartensfeest gewenst!