Boodschappenlijstje
75 gram zachte boter
50 gram fijne suiker
½ theelepel bak-soda
50 gram gouden siroop
2 biologische vrije-uitloopeieren
250 gram patent bloem
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen gember
Vandaag bakken we winterkoekjes, we hebben een recept voor peperkoek. Het worden boompjes en we maken ze extra winters met glazuur. Sneeuw en winterpret, dat zou je graag willen in de winter, maar tot nu toe lijkt het er nog niet op. Dan maken we zelf maar wintersfeer, thuis.
Zo maak je peperkoek winterboompjes
Doe boter en suiker in een grote kom.
Mix tot het mengsel romig is.
Mix er baksoda, siroop en eieren door.
Voeg het kaneelpoeder en gemberpoeder er aan toe.
Zeef het meel er bij.
Breng het samen met een pollepel
Kneed het kort met de hand.
Rol het deeg in 2 ballen en verpak ze in huishoudfolie.
Laat het deeg minstens 30 minuten koelen.
Rol het deeg tot een dikte van 1.5cm.
Steek er kleine dennenboompjes uit.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hete lucht
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier er op.
Bak ze 10-12 minuten in het midden van de oven.
Laat de boompjes eerst enkele minuten afkoelen op de bakplaat.
Verplaats naar het rooster om verder af te koelen.
Zeef de poedersuiker in een kleinere kom.
Roer er geleidelijk wat water en druppels citroensap door.
Schep het glazuur in een spuitzak met een klein gaatje.
Pas op met het toevoegen van water aan het glazuur, zorg er voor dat het niet te dun wordt!
De monstertjes komen helpen met glazuur opspuiten :))
We zetten de boompjes in een winterlandschap, voor de grap!
En dan eten we alle dennenboompjes lekker op!
Maar wil je wat koekjes bewaren? In een luchtdichte verpakking zijn ze max. 1 week houdbaar