Icon en

Winterdieren

van Bibi Dumon Tak
Biologie, Nederlandstalig, Winter en Dierenboek
Winterdieren sidepic

Winterdieren
Auteur: Bibi Dumon Tak
Illustrator: Martijn van der Linden
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: september 2011
Uitgeverij: Querido
ISBN13: 9789045112237
Prijs: € 14.95
Leeftijd: 7 - 12 jaar

Winterdieren sidepic

Winterdieren van Bibi Dumon Tak is prachtig lees- en prentenboek over dieren. Het is een educatief boek dat leest als een trein. Het geeft zoveel inzicht in de barre omstandigheden waarin de winterdieren leven, prachtig om te lezen en te zien.

Want al weet je wel dat het heel erg koud en het moeilijk is waar deze dierenleven, je staat er niet echt bij stil. Tot je dit boek zo leest, dan voel je wel mee. Alle informatie wordt begrijpelijk maar niet kinderachtig verteld, met veel humor en nuchterheid. Precies zoals wij en de monstertjes het graag lezen!

Winterdieren 01
Winterdieren 02
Winterdieren 03

De illustraties in Winterdieren zijn van Martijn van der Linden. Zijn prachtige, sfeervolle tekeningen in ijzig blauw dragen veel bij aan het leesplezier van dit boek. Je voelt de kou als je er naar kijkt!

Winterdieren 04
Winterdieren 05

Dit is een boek waar kinderen lang plezier van zullen hebben, terwijl het voor volwassenen een plezier is om het voor te lezen. Bibi Dumon-Tak kreeg kreeg in 2012 een zeer verdiende Gouden Griffel voor dit boek en wij kregen er een coole handtekening in van haar!

3 ijskoud stralende sterren voor Winterdieren, warm aanbevolen door de snazzie-lezertjes!