De boodschappen
1000 gram doorregen rundvlees
2 eetlepels bloem
2 eetlepels vegetable oil
150 gram bacon blokjes
10 sjalotjes en 2 teentjes knoflook
1 laurierblaadje, 3 kruidnagels
10 peperkorrels, geplet
bosje peterselie, alleen steeltjes
takje rozemarijn, takje thijm
500 ml rode wijn
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel zout, 1 theelepel suiker
10 grote kastanjechampignons
Boodschappen dumplings
1 baguette, liefst oudbakken
handje peterselie, gehakt
250 ml melk
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 vrije uitloop ei
1 eetlepel bloem
snuf nootmuskaat
boter om in te bakken
Door de geur waan je je onmiddelijk in Frankrijk als je deze stoof van Rachel Khoo maakt! Hoewel deze hippe dame niet uitsluitend een Britse in Parijs meer is, maar uitstapjes maakt naar allerlei andere niet zo kleine (hippe, dat nog wel!) keukens, zoals de Little Swedish kitchen bijvoorbeeld, is dit recept nog uit haar Little French Kitchen. Deze stoof smaakt op z'n best al je hem een dag van te voren maakt!
Zo maak je Rachel Khoo's winterse stoof (boeuff bourguignon) met dumplings
Verwarm de oven voor tot 150°C
Leg het vlees terug in de pan en schraap het gekaramelisserde bezinksel van de bodem
Giet de warme melk over het brood en dek de kom af
Verwijder laurierblad en steeltjes uit de stoof