SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Witte chocolade frosting

klaar in minuutjes
Basisrecept, Cupcakes, Bijgerecht, Valentijn's Dag en Taart
White chocolate icing sidepic

Boodschappenlijstje voor de frosting
100 gram witte chocolade knoopjes
140 gram zachte boter
10 gram vanillesuiker
40 gram poedersuiker

voor de rozenknoppen
roze rolfondant
pastel groen rolfondant
druppels water

White chocolate icing sidepicll

Witte chocolade frosting smaakt erg lekker op de yoghurt-cupcakes die je gisteren maakte, het ziet er mooi uit en het is echt zo gemaakt.

Zo maak je witte chocolade frosting

White chocolate frosting 01
White chocolate frosting 02
White chocolate frosting 03
White chocolate frosting 04

Smelt de chocola op een pan met heet water, au bain marie.

Laat de chocolade afkoelen, het moet nog wel vloeibaar zijn.

Mix intussen de boter met de suiker tot het romig is.

Vouw de afgekoelde chocola snel in het botermengsel.

Zet de frosting 10 minuten in de ijskast om op te stijven en snij intussen de rozenknoppen

Rozenknopjes 01
Rozenknopjes 02
Rozenknopjes 03
Rozenknopjes 04

Kneed het rolfondant zacht.

Rol het dun uit.

Snij het in stroken,

Snij de stroken in driehoekjes.

Rozenknopjes 05
Rozenknopjes 06
Rozenknopjes 07

Snij stroken van roze rolfondan en rol ze op.

Plak de rozen en de blaadjes vast met water.

Druk ze op elkaar.

White chocolate frosting 05
Rozenknopjes home

Schep de frosting in een spuitzak en spuit het op de cupcakes.

Druk op elke cupcake een roosje.

Fijne Valentijnsdag!