SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Wolfgang Amadeus Mozart

voor kinderen, door Sanne de Bakker
Nederlandstalig, Leesboek, Geschiedenis, Kunst, Muziek en Informatief en leerzaam
De jonge mozart sidepic

De jonge Mozart
Auteur: Sanne de Bakker
Illustrator: Mark Janssen
Serie: 2 delen
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: april 2012
Uitgeverij: Pimento
ISBN13: 9789049924911
Prijs: € 16.99
Leeftijd: vanaf 9 jaar

De jonge mozart sidepicll

Voor alle kinderen die van klassieke muziek, piano- of vioolspelen houden is De jonge Mozart een geweldig boek. De schrijfster is Sanne de Bakker en ze heeft de verhalen over het leven van de jonge Mozart heel leuk geschreven. Voor haar boeken heeft ze de bewaarde dagboeken en brieven van de familie Mozart als bron gebruikt.

De verhalen lezen lekker vlot weg, waardoor kinderen van vandaag prima met het jongetje van toen kunnen meeleven. De vrolijke, levendige omslag en de kleine illustraties die je door het hele boek vindt zijn van illustrator Mark Janssen, zij geven het boek een eigentijdse uitstraling.

De jonge mozart 01
De jonge mozart 02
De jonge mozart 03
De jonge mozart 04

De Mozart serie bestaat uit 2 delen: De kleine Mozart op wereldreis en De jonge Mozart en het complot in Wenen. Bij elk deel zit een CD met de muziek die is gecomponeerd door Mozart, in de periode die in de boeken beschreven wordt.

Het boek De jonge Mozart heeft wel de twee delen maar er is helaas geen CD bij inbegrepen. Wat echt heel erg jammer is! Maar download of koop de CD er bij, want de muziek van Mozart is zo briljant, het spreekt kinderen aan.

3 briljant stralende sterren, van de snazzie mini-monstertjes!