Boodschappenlijstje 10 broodjes
300 gram patent meel
½ theelepel droge gist
1 eetlepel witte basterdsuiker
30 gram boter, op kamertemperatuur
1/2 theelepel zout
125 ml volle melk
vulling
250 gram rundergehakt
250 gram halfomhalf gehakt
100 gram paneermeel
zout, peper, nootmuskaat, naar smaak
1 sjalotje
1/2 eetlepel worcestersaus
1 biologish vrije uitloop ei
Het is bijna carnaval en wat is dan de nummer 1 snack in Brabant? Het worstenbroodje! Dat hebben wij vernomen uit betrouwbare bron dus met een authentiek recept in de hand gaan wij vandaag ook worstenbroodjes bakken. Hopelijk worden ze erg lekker want we bakken er 10!
Zo maak je Brabantse Worstenbroodjes
Pel het sjalotje en hak het dan fijn.
Doe alles behalve het ei in een kom.
Kneed alles door elkaar.
Verdeel het gehakt in 10 stukjes van 50 gram.
Rol het gehakt in cilinders.
Dek af en zet het blad in de ijskast.
Laat zo staan tot het brooddeeg klaar is.
Zo maak je het brooddeeg
Doe meel, gist en suiker in de mixerkom.
Doe de boter, zout en melk er ook bij in de kom.
Mix alles goed door elkaar met de deeghaak.
Kneed het even mooi glad met de hand.
Vet een schone kom licht in met olie.
Leg het deeg in de kom en dek het af.
Zet de kom ongeveer 15 minuten opzij.
Zo stel je de worstenbroodjes samen
Kneed het deeg kort door.
Strooi meel op je werkplek.
Rol het deeg dun uit.
Snij het deeg in vierkantjes.
Leg de worstjes op de vierkantjes deeg en rol ze er in
Plak de naad stevig vast met water.
Sluit de zijkanten ook af.
Leg de broodjes op de bakplaat.
Verwarm de oven voor tot 190°C
Klop het ei los, strijk het ei op de worstenbroodjes en zeef er dun meel over
Bak de worstenbroodjes in 20 minuten licht goudbruin.
Geef tomatenketchup en mosterd bij de Brabantse worstenbroodjes.
Vrolijk Carnaval gewenst!