De boodschappen
200 gram kruimige aardappelen
30 gram roomkaas
150 gram gerookte zalm
wat bieslook
rasp van een citroen
1 theelepel mierikswortelsaus
15 gram kappertjes (optioneel)
zeezout&versgemalen zwarte peper
75 gram verse brood(of beschuit)kruimels
3 eetlepels olijfolie
Deze kleine zalmhapjes zijn ideaal voor oudejaarsavond. Je kunt ze eventueel vooraf maken en invriezen. Ze zijn snel klaar en superlekker!
Zo maak je de zalmhapjes
Kook de aardappels - zonder zout - zacht.
Laat ze stomen, stamp ze fijn en laat ze afkoelen.
Meng de roomkaas met de aardappels.
Voeg de gesneden zalm er aan toe.
Doe de bieslook, citroenrasp, mierikswortel, zout&peper (en kappertjes) er bij.
Meng alle ingrediënten door elkaar, met de hand.
Rol er tussen je handen ongeveer gelijke balletjes van.
Verwarm de oven voor tot 200°C
Als je de hapjes wilt invriezen is nu het moment.
Rooster twee boterhammen en verkruimel ze.
Rol de visballetjes door de broodkruimels.
Druppel olijfolie over de hapjes en leg ze op de bakplaat.
Bak de hapjes 5 - 6 minuten in de oven, draai ze dan om.
Druppel halverwege wat olijfolie op de andere kant.
Bak de andere kant ook 5 tot 6 minuten en laat ze afkoelen.
Zonder kappertjes vinden mini-monsterjes de hapjes erg lekker! Ze noemen deze hapjes zalmbitterballen, wat helemaal niet gek gevonden is ;D
Gelukkig nieuwjaar!