Boodschappenlijstje
2 zeetongen
versgemalen peper en zeezout
2 eetlepels bloem
1 eetlepel olijfolie
1 flinke klont boter
½ biologische citroen
een handje peterselie
Serveer met:
Franse frietjes
een groene salade met tomaatjes
appelmoes
Vandaag eten we vis, maar onze mini-monstertjes willen geen vis.eten. Dat vinden ze zielig, vissen moeten zwemmen. We proberen ze uit te leggen dat in de natuur iedereen eet om te overleven. dieren en mensen (ook een diersoort) eten elkaar.
De monstertjes zijn wel jong maar ze zijn ook slim, ze vinden dat de supermarkt genoeg ander eten heeft om te overleven. Daar valt niet veel tegen in te brengen. Vis voor twee vanavond en voor iedereen Franse frietjes met sla en appelmoes. Lekker. zegt iedereen!
Zo maak je Zeetong à la meunière
Begin met de voorbereidingen
Schil, was, snij en bak de verse Franse frietjes voor.
Maak een groene salade met ui en cherry tomaatjes.
Snij een lente ui in ringetjes en strooi ze over de sla..
Hak de platte peterselie fijn en zet het opzij voor de saus.
Zo bak je de zeetong
Wentel de Zeetong door de bloem en tik het teveel bloem af
Verhit de olijfolie.
Smelt de boter in de hete olie.
Leg beide vissen er in.
Bak de vis in 4 minuten per kant.
Voeg indien nodig tijdens het bakken kleine klontjes boter toe, zodat de vis niet aanbakt
Zo maak je de beurre noisette (bruine botersaus)
Gooi het bakvet weg en wrijf de pan uit.
Verhit de pan en smelt er een klont boter in.
Verwarm de boter tot het hazelnootkleurig is.
Knijp in de citroen en voeg sap naar smaak aan de boter toe.
Voeg de peterselie toe en schraap over de bodem van de pan.
Bak de frietjessnel af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Maak de salade af met ui en tomaatjes er over.
Het is tijd om de borden op te maken!
Schenk de hete, schuimende boter over de vis.
Serveer de Zeetong a la meunière met Franse frietjes en de salade.
Voor onze monstertjes geen vis (!) maar de Franse frietjes met sla en homemade appelmoes smaken ook heerlijk!
Bon appétit!