Boodschappenlijstje
1 kilo verse augurken
3 eetlepels zeezout
200 gram suiker
600 ml inmaakazijn
mosterdzaad
jeneverbessen
laurierblaadjes
takjes dille
gekleurde peperkorrels
Nu zijn er verse augurken bij Rechtstreex, wat leuk! Zelf augurken inmaken is een makkie dus dat gaan we doen! Een goede azijn, suiker en wat (verse) kruiden, dat wordt vast lekker. Wel even de potten steriliseren!
Zo maak je verse augurken in
Was en droog de augurken.
Doe ze in een kom.
Strooi het zout er over.
Dek de schaal af.
Zet de augurken 24 uur weg, op een donkere, koele plek (buiten de koelkast).
Was de augurken onder stromend water.
Laat ze goed uitlekken.
Droog ze met een schone doek.
Verdeel de augurken over de gesteriliseerde potten, je kunt ze desgewenst snijden
Verdeel de kruiden over de potten.
Doe suiker en 400ml water in een pan.
Voeg er 600 ml natuur-azijn aan toe.
Breng het mengsel aan de kook.
Laat het azijnmengsel koken tot de suiker is opgelost
Schenk de azijn over de augurken tot ze helemaal bedekt zijn.
Sluit de potten stevig af en laat ze omgekeerd afkoelen.
Laat de helemaal afgekoelde augurken 3 weken rijpen, op een koele, donkere plek buiten de koelkast.