Boodschappenlijst
1500 gram rijpe trostomaten
4 teentjes knoflook, in plakjes
1/2 bosje platte peterselie
olijfolie naar smaak
Verse passata maken is niet moeilijk met dit recept van een Italiaanse chef, wij wilden meteen aan de slag toen we het lazen. Passata in een pakje of fles is oke maar als je het één keer zelf maakt dan proef je het verschil. Het vraagt wel even tijd, maar het is gemakkelijk in te vriezen dus je kunt het lang bewaren. Voortaan maken wij het zelf. ;)
Zo maak je verse passata
Verwarm de oven voor tot 160°C en was en snij de tomaten en de knoflook.
Doe de stukken tomaat in een ovenschaal.
Stooi zeezout, peper en knoflook over de tomaten.
Druppel er olijfolie over en zet de schaal in de oven.
Rooster de tomaten in 45-60 minuten bruin.
Hak de peterselie grof.
Blend tomaten en peterselie.
Roer de tomatenpuréé er door.
Giet de passata over in een gestereliseerde fles.
Sluit de fles goed af.
Bewaar de passata in de ijskast maar vries wat je teveel gemaakt hebt in.