SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zelfgemaakt citroen roomijs

is het lekkerst!
Zomer, Amerikaans, IJs & milkshakes, Met slagroom en Met vers fruit
Citroen roomijs sidepic

Boodschappenlijstje
250 ml volle melk
250 ml slagroom
240 gram fijne suiker
5 vrije uitloop bio-eidooiers
175 ml vers citroensap
rasp van 1 biologische ciroen

Niet vergeten!
Zet de container van de ijsmachine een dag van te voren in de vriezer

Citroen roomijs homepage

Met een nieuw recept uit Amerike in de hand gaan we citroen-roomijs maken, een echt roomijs voor de zomer. Met ijs maken is hier altijd een discussie gaande, eet je het ijs met of zonder slagroom. De puristen zonder natuurlijk, de decadenten onder ons, echt met! Moeten we nog even vermelden dat zuur en zoet in dit recept perfect in balans zijn. Dit ijs is superlekker!!!

Zo maak je citroen roomijs

Begin met het heel goed schoonboenen van de citroenen met warm water

Citroen roomijs 01
Citroen roomijs 02
Citroen roomijs 03
Citroen roomijs 04

Rasp de schil van 1 citroen.

Pers 2 citroenen uit.

Doe eidooiers, suiker en rasp in een kom.

Klop het met een grote garde doorelkaar.

Klop nu ook het citroensap door het eimengsel

Citroen roomijs 05
Citroen roomijs 06
Citroen roomijs 07

Klop stevig tot het mengsel glad en bleek is.

Verwarm de melk tot 80°C.

Schenk terwijl je goed roert langzaam wat melk bij de mix.

Roer het ei/melk mengsel stevig door elkaar tot het goed gemengd is

Citroen roomijs 08
Citroen roomijs 09
Citroen roomijs 10
Citroen roomijs 11

Schenk het eidooier-mengsel bij de rest van de melk.

Laat het mengsel al roerend iets indikken, op laag vuur.

Dit duurt enkele minuten en zeef het mengsel in een schone kom.

Dek de kom af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Citroen roomijs 12
Citroen roomijs 13
Citroen roomijs 14

Zet de afgekoelde kom 3 uur in de ijskast.

Maal het ijs zoal de handleiding aangeeft.

Schep het ijs in een diepvries container.

Tips!

  • Onze ijsmachine doet ongeveer 25-30 minuten over ijs maken
  • Het ijs is zacht als het uit de ijsmachine komt, zet het nu 4 uur in de vriezer
  • Neem het ijs 10 minuten voor je het eet uit de vriezer

Zo weet je zeker dat je roomijs perfect is!

Citroen roomijs 15
Citroen roomijs 16

Wij kloppen slagroom met suiker, voor de liefhebbers.

We serveren ook alleen zacht, zoet & zuur citroen roomijs!

Zooo lekker, geniet ervan!