Boodschappenlijstje
250 ml volle melk
250 ml slagroom
240 gram fijne suiker
5 vrije uitloop bio-eidooiers
175 ml vers citroensap
rasp van 1 biologische ciroen
Niet vergeten!
Zet de container van de ijsmachine een dag van te voren in de vriezer
Met een nieuw recept uit Amerike in de hand gaan we citroen-roomijs maken, een echt roomijs voor de zomer. Met ijs maken is hier altijd een discussie gaande, eet je het ijs met of zonder slagroom. De puristen zonder natuurlijk, de decadenten onder ons, echt met! Moeten we nog even vermelden dat zuur en zoet in dit recept perfect in balans zijn. Dit ijs is superlekker!!!
Zo maak je citroen roomijs
Begin met het heel goed schoonboenen van de citroenen met warm water
Rasp de schil van 1 citroen.
Pers 2 citroenen uit.
Doe eidooiers, suiker en rasp in een kom.
Klop het met een grote garde doorelkaar.
Klop nu ook het citroensap door het eimengsel
Klop stevig tot het mengsel glad en bleek is.
Verwarm de melk tot 80°C.
Schenk terwijl je goed roert langzaam wat melk bij de mix.
Roer het ei/melk mengsel stevig door elkaar tot het goed gemengd is
Schenk het eidooier-mengsel bij de rest van de melk.
Laat het mengsel al roerend iets indikken, op laag vuur.
Dit duurt enkele minuten en zeef het mengsel in een schone kom.
Dek de kom af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet de afgekoelde kom 3 uur in de ijskast.
Maal het ijs zoal de handleiding aangeeft.
Schep het ijs in een diepvries container.
Tips!
- Onze ijsmachine doet ongeveer 25-30 minuten over ijs maken
- Het ijs is zacht als het uit de ijsmachine komt, zet het nu 4 uur in de vriezer
- Neem het ijs 10 minuten voor je het eet uit de vriezer
Zo weet je zeker dat je roomijs perfect is!
Wij kloppen slagroom met suiker, voor de liefhebbers.
We serveren ook alleen zacht, zoet & zuur citroen roomijs!
Zooo lekker, geniet ervan!