Boodschappenlijstje
3 blaadjes gelatine
300 gram verse aardbeien
50 gram poedersuiker
150 ml slagroom + 100 ml extra
1 eetlepel fijne suiker
optioneel roze sprinkeltjes
Zelf verse aardbeienpudding maken is met dit recept van Karin Luiten (koken met Karin) niet moeilijk. Er staat elke zaterdag een recept van haar in Trouw, leuk om er 1 voor snazzie te proberen. We hebben er geen spijt van, de pudding is erg lekker! Maar we maken ze wel op klein formaat, voor de mini-monstertjes namen we shotglaasjes en voor de maximonsters kleine vormpjes. Dan is het jammer als het op is en is het dus niet te veel.
Zo maak je verse aardbeienpudding
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Was de aardbeien en laat ze uitlekken.
Los de gelatine op in een steelplan op laag vuur.
Koel het tot kamertemperatuur in een koud water bad.
Blend de aardbeien tot het puree is.
Doe de poedersuiker bij de puree.
Roer het er stevig door.
Roer de gelatine er ook door.
Klop 150 ml van de slagroom.
Doe de aardbeien-mix er bij.
Schep het luchtig door de room.
Klop de extra slagroom met de eetlepel suiker voor de kinderen en maak laagjes in shotglaasjes.
Laat de pudding een paar uur opstijven in de ijskast.
Erg lekker!
NB Voor volwassenen is de pudding met wat achtergehouden aardbeien erbij lekker fris maar machtig. De kids houden erg veel van slagroom, daarom doen we een paar theelepels bij de pudding voor ze. Wees zuinig anders krijgt de pudding een vettige nasmaak. We zijn nog van plan om deze pudding nog eens met melk ipv slagroom te maken, eens zien hoe dat uitpakt!