De boodschappen
8 sneden casino wit
3 rijpe handperen
25 g rozijnen
200 ml melk
60 gram boter
2 vrije uitloop eieren
35 gram rietsuiker
1/2 theelepel nootmuskaat
15 gram rietsuiker extra
Uit Slowakije voor de afwisseling een superlekkere broodpudding, Zeml'ovka. Traditioneel wordt hij met appel, rozijnen en kaneel gemaakt maar soms ook met peer. De Slowaken houden van een kop sterke koffie erbij. Eet Zeml'ovka warm uit de oven, dan smaakt hij het lekkerst. De mini-monstertjes smullen ervan en wij ook!
Zo maak je Zeml'ovka
Meet de melk en de boter af en doe ze samen in een steelpan.
Breng beiden tegen de kook, roer en laat het afkoelen.
Weeg de suiker, breek de eieren en rasp nootmuskaat.
Doe de ingrediënten samen in de mixer en klop.
Klop tot het eimengsel luchtig is.
Schil en snij de peren in lange plakken.
Klop de 2 mengsels samen schuimig.
Verwarm de oven voor op 180°C en scheur het brood in stukken
Vet een cakevorm licht in.
Leg het brood er overlappend in.
Strooi de rozijnen er over.
Leg de plakjes peer er bovenop.
Schenk het mengsel over de peren.
Strooi de extra rietsuiker erover.
Bak de pudding in 35 minuten lichtbruin.
Laat de Zeml'ovka afkoelen op een rooster.
Eet deze heerlijke Slowaakse broodpudding bij een kop sterke koffie.
Dobrú chut!