De boodschappen voor 4 personen
400 gram gekruide tofu reepjes
30 ml olijfolie (2 eetlepels)
400 gram zilvervlies rijst
1 groente-bouillonblokje
2 teentjes knoflook
400 gram Chinese roerbakgroente
1 theelepel milde kerriepoeder
1/2 theelepel 5 spice
vers gemalen zwarte peper
3 eetlepels soya saus
4 vrije uitloop bio-eieren
Vandaag hebben we een gastkok bij snazzie, Ismenia is haar naam en zij komt lekker en gezond vegetarisch voor ons koken.
Zilvervliesrijst is voedzaam en gezond, je kunt het als snelkookrijst krijgen of je koopt 'gewone' rijst bij de toko. Voor koken met kinderen of voor onervaren koks is snelkookrijst gemakkelijker te bereiden.
De roerbakgroente kun je gesneden kopen of je kunt het de kids met een plastic mesje laten snijden. Chinese roerbakgroente bestaat uit witte kool, prei, paprika, boontjes en taugé.
De tofu kun je ook zelf marineren. Doe 5 eetlepels soya saus in een kom waardoor je een halve theelepel 5 spice, een eetlepel oestersaus en een teentje geperste knoflook roert. Laat de marinade 10 minuten intrekken.
Zo maak je zilvervlies rijst met tofu
Voeg de rijst toe en wok het 3 minuten mee.
Omdat in dit gerecht geen zout wordt toegevoegd kun je er soyasaus bij geven en het gebakken eitje is optioneel. Eet smakelijk!