Boodschappenlijstje voor 24 mini-cupcakes
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram boter (kamertemperatuur)
1½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile extract
125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
2 eetlepels melk
rolfondant, paars en geel
250ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
goudglitter
Voor het Suikerfeest bakken we schattige mini-cupcakes, met slagroom en de maan en sterren er op. De cupcakejes zijn zo gemaakt, heel lekker en erg schattig. We bakken ze met 24 tegelijk want ze verdwijen als sneeuw voor de zon! En wil je er meer dan verdubbel je het recept.
Zo maak je mini-cupcakes
Klop de eieren los
Klop boter en suiker romig.
Klop eieren en vanille door.
Zeef het meel erbij.
Vouw het meel in, dan de melk.
Verwarm de oven voor op 180°C en schuif het rooster in het midden
Zet 24 papieren minivormpjes in het mini-cupcakeblik
Vul de vormpjes tot 3/4 vol.
Bak de cakejes 12-15 minuten.
Laat de cakejes afkoelen in het blik.
Terwijl de cupcakejes helemaal afkoelen steek je alvast het rolfondant uit
Rol paars fondant uit.
Steek er cirkeltjes uit.
Rol geel fondant uit.
Steek er sterren en manen uit.
Strooi goudglitter op de maan en sterren en plak de cirkels op de cupcakes
Spuit slagroom rozetten op de Suikerfeest mini-cupcakes.
Steek de maan en de sterren in de slagroom.
Eid Mubarak!