Boodschappenlijstje
voor de chocoladebiscuit cake
130 gram bloem
35 gram cacao
20 gram maizena
6 vrije uitloop bio-eieren
160 gram fijne suiker.
klontje boter, voor invetten
wat extra bloem, voor de vorm
optioneel
250ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
chocolade ganache
Vandaag een basisrecept voor chocolade biscuit (of sponge cake) op snazzie. Dit is een veelzijdig recept want je kunt er met weinig moeite een heerlijke chocoladetaart van maken, geschikt voor elke gelegenheid. Of bijvoorbeeld fondant fancies, een klein theegebakje waar de Britten dol op zijn. Bij een high tea ontbreken ze zelden :) Maar bak deze cake dan in een rechthoekige bakvorm.
Zo maak je chocolade biscuit cake
Verwarm een laagje water in een steelpan.
Weeg af en zeef het meel, de maizena en de cacao.
Roer alles door elkaar en zet het dan even opzij.
Breek de eieren in een grote kom en voeg de suiker toe.
Klop de eieren lichtjes los.
Zet de kom op de pan kokend water.
Klop de eieren gedurende 2 - 3 minuten.
Draai het gas uit en giet de eieren in een mixer
Klop de eieren in 10 minuten bleek en schuimend.
Vet de bakvormen goed in, met wat boter.
Leg bakpapier onderin en bestrooi de vorm met meel.
Pak de kom met de eieren.
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hete lucht
Spatel het gezeefde meelmengsel rustig door het eimengsel.
Let er goed op dat je de lucht niet uit het mengsel spatelt.
Verdeel dan het belag over de twee bakvormen.
Zorg voor gelijke delen beslag.
Bak de cakes 10 minuten.
Draai de oven naar 180°C/160°C
Bak de cake nog 20-25 minuten.
Controleer of de cake gaar is door er een prikker in te steken en laat hem eerst afkoelen in de vorm, dan op een rooster
Vul de cake met wat je maar wilt, fruit, ganache en/of slagroom.
Bestrijk de cake met chocolade ganache, slagroom of botercèrme.
Morgen laten we je zien hoe we van deze taart een paasnest maken!