125 gram verse (zachte) anari of ricotta
100 ml (volle) melk
2 grote vrije uitloop bio-eieren
½ biologische citroen, alleen de schil
60 gram fijne kristalsuiker
een snuf zeezout
60 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
2 eetlepels ongezouten boter
2-3 nectarines of perziken, in partjes
½ eetlepel oranjebloesemwater
2-3 eetlepels honing
een handvol pistachenoten, fijngehakt
een paar verse muntblaadjes, grofgehakt
Voor een kleine jarige die veel van pannenkoeken houdt bakken we een Griekse pannenkoek, uit Cypres om precies te zijn, en die is erg lekker! Wij doen wat kleine aanpassingen - aan de smaak van de jarige - maar zetten wel het complete recept bovenaan dit blog. Wat er bij ons aan ontbreekt zie je vanzelf en zo is de keuze aan jou ;))
Zo maak je een Griekse Pannenkoek
Laat de ricotta uitlekken.
Giet de melk erbij.
Scheid de eieren, voeg de dooiers toe.
Bewaar de eiwitten.
Zet het eiwit even in de ijskast.
Doe suiker en zout bij het ricottamengsel.
Zeef bloem en bakpoeder in een andere kom.
Roer de bloem en het bakpoeder kort door elkaar
Mix tot het ricottamengsel goed gemengd is.
Voeg het bloemmengsel aan het ricotta-mengsel toe.
Vouw het bloem-mengsel in het ricotta-mengsel.
Vouw het meel lichtjes in totdat alles goed gecombineerd is.
Pak de eiwitten uit de ijskast
Klop de eiwitten in een schone kom stijf.
Doe het eiwit bij het ricotta mengsel.
Spatel het eiwit er licht en luchtig door.
Verwarm de oven voor op 180°C en plaats een rooster in het midden
Verhit een ovenvaste pan op middelhoog vuur
Doe de 2 eetlepels boter er in.
Wacht tot de boter bruist.
Schenk het beslag in de pan.
Zet nu de pan in de oven.
Bak de pannenkoek in 20 -25 minuten goudbruin, gaar en gerezen
Snij intussen de perziken in schijfjes.
Meng ze met de oranjebloesem en de honing.
Schep de pannenkoek voorzichtig uit de pan.
Leg de pannenkoek op een schaal en verdeel de perziken er over.
Druppel het honing-oranjebloesem mengsel over de pannenkoek.
Tot slot kun je de Griekse pannenkoek met pistachenoten en muntblaadjes bestrooien, of niet! :)))
Geniet van de Griekse pannenkoek buiten, in het zonnetje!