Boodschappenlijstje, maakt 20 latkes.
500 gram aardappelen
1 middelgrote gele ui
⅓ kopje plus 2 eetlepels mochimeel (zoete rijstmeel)
2 biologische scharreleieren, licht geklopt
½ theelepel koosjer zout
700 ml plantaardige olie, om te frituren
Zoals beloofd, is hier het recept voor lekkere mini-latkes. De minimonsters zijn er dol op, aardappels uit de frituur en dan hebben we er ook nog lekker zoete perensaus bij. Voor de liefhebbers van hartig is er gerookte zalm en een groene salade met lente ui en cherry tomaatjes. Dit is een feestelijke maaltijd en dat komt heel goed uit met Hannukah!
Zo maak je de lekkerste mini-latkes
Schil, was en droog de aardappelen.
Rasp de aardappelen op een blokrasp.
Leg de rasp op een schone theedoek.
Rol de doek stevig op en wring hem uit.
Blijf herhaaldelijk wringen tot er geen vocht meer uit de aardappelen komt, je zal verbaasd zijn hoeveel dat is!
Rasp de ui(tjes).
Doe aardappels en ui in een grote kom.
Voeg de eieren, zout en meel toe.
Schenk de olie in een ruime pan met een dikke bodem en laat het warm worden op middellaag vuur
Roer alles stevig door elkaar.
Vorm 5 cm ø aardappelrondjes.
Verwarm de olie tot 160°C
Zet een rooster op bakpapier.
Je kunt meerdere mini latkes tegelijkertijd bakken, probeer even uit hoeveel er in jouw pan gaan
Bak de Latkes in 5-7 minuten goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
En laat ze iets afkoelen.
Pak de Perensaus erbij en serveer de mini-Latkes met hartig en zoet, dan krijgt iedereen wat ie lekker vindt! Gelukkige Hannukah!