Boodschappenlijst
250 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
150 gram boter (kamertemperatuur)
150 gram fijne suiker
½ vrije uitloop ei (losgeklopt)
1 theelepel vanille essence
diverse kleuren rolfondant
eetbare schrijfstift, zwart
We maken dit jaar muizenkoekjes voor Chinees Nieuwjaar, 2020 is het jaar van de rat (of muis). De mini-monstertjes eten het liefst onze basis-vanillekoekjes dus die worden het weer. Gekleurd fondant moet er op natuurlijk want dat staat schattig ;) Je zou de muizen ook in gesmolten chocola kunnen dopen. Als je wit, melk en puur neemt staat het heel leuk en het smaakt erg lekker! (vinden de maxi-monsters).
Zo maak je muizenkoekjes
Klop de boter met de suiker romig.
Klop 2 tot 4 minuten.
Klop ei en vanille erdoor.
Klop het luchtig.
Zeef er bloem en bakpoeder bij.
Klop het in gedeelten kort door.
Kneed het een in bal en verpak in folie.
Zet het deeg minimaal 1 uur in de ijskast en verwarm de oven voor op 175°C
Rol het deeg uit tot - cm dikte.
Steek de muizen uit.
Leg ze op bakpapier.
Zet ze 20 minuten in de ijskast.
Bak de koekjes in 10 minuten lichtbruin.
Laat de muizen helemaal afkoelen.
Steek muizen uit gekleurd rolfondant.
Plak ze op de koekjes met een druppel water.
Geef ze oogjes en een snor met de viltstift.
Shû Nián Kuàilè! Gelukkig Jaar van de Muis!