Boodschappenlijst voor 6 wafels
100 gram patent bloem
60 gram cacao
2 theelepels bakpoeder
3 eetlepels fijne suiker
een snufje zout
2 vrije uitloop bio-eieren
200 ml volle melk
1 sinaasappel, rasp plus 10 ml sap
50 gram boter, gesmolten
50 gram chocolade in stukjes, melk
250 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
cacao, om te bestuiven
partjes sinaasappel of mandarijn
Vandaag bakken we chocoladewafels met sinaasappel en slagroom, zo klaar en superlekker! Lekker bij koffie en thee in het weekend en de mini-monstertjes zijn ook dol op wafels. Deze zijn niet alleen met cacao gemaakt maar ook met stukjes chocola, extra lekker!
Zo maak je chocoladewafels met sinaasappel en slagroon
Meng eerst de droge ingrediënten
Zeef het meel met de cacao.
Doe er suiker, bakpoeder en zout bij.
Roer door elkaar en zet even opzij.
Meng nu de natte ingrediënten
Smelt de boter
Klop de eieren schuimig.
Pers en rasp de sinaasappel.
Roer de melk en gesmolten boter erdoor.
Roer sap en rasp er door.
Nu maak je het beslag
Roer de natte door de droge ingrediënten.
Hak de chocolade klein.
Doe de chocolade bij het beslag.
Roer het even goed door.
Verwarm het wafel-ijzer.
Schep het beslag er in*.
Bak de wafels in 3-5 minuten gaar.
*Schep het wafelijzer niet te vol maar duw het beslag in de hoeken
Laat de wafels iets afkoelen, stapel ze op.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Schep de slagroom in een spuitzak.
Schil het witte vel van de sinaasappel en snij hem in schijfjes
Spuit een royale rozet op elke wafel.
Maak af met cacaopoeder en schijfjes sinaasappel.
Fijn weekend!