Boodschappenlijstje
500 gram wortels
zeezout naar smaak
1 theelepel fijne suiker
1 eetlepel ongezouten boter
1 eetlepel fijngesneden peterselie
De wortels van oma waren erg lekker en daar ging het haar om, lekker en gezond was haar motto. Geen hippe wortels zoals wij ze nu koken, allemaal even groot en met boven- en onderkant intact, zelf een stukkje groene sprieten er aan. Maar wil jij je wortels liever hip? Ook prima, dat gaat op dezelfde manier. Alleen als de wortels erg dik zijn, zoals de onze moet je ze misschien iets langer koken, we gaan het zien!
Zo kook je oma's wortels
Snij de boven- en onderkant af.
Schil de wortels.
Spoel ze af met koud water.
Zet ze 2/3 onder water.
Voeg het zout en de suiker toe.
Zet de deksel op de pan en breng aan de kook.
Laat de wortels zo zachtjes gaar koken.
Wortels zijn meestal in 20 minuten gaar maar als ze groot en dik zijn hebben ze mss een paar minuutjes meer nodig!
Schud de wortels om met het stukje boter.
Strooi de fijngeknipte peterselie over de wortels en lekker eten!
Morgen het laatste deel van dit menu, gestoofde kabeljauw in botersaus