Boodschappenlijstje
1 kg kruimige aardappelen
150 ml halfvolle melk
25 gram ongezouten boter
zeezout, naar smaak
versgemalen peper, naar smaak
geraspte nootmuskaat, naar smaak
Als we gestoofde kabeljauw met wortels maken eten we er vaak aardappelpuree bij. Nog zo'n specialiteit van oma! Die je als je in het voorjaar binnenkwam na het buitenspelen meteen al rook, lekker! Nu eten de monstertjes het ook graag, al hebben we er ook een die vindt dat vis lekker moet zwemmen en niet gegeten worden! :)
Zo maak je aardappelpuree
Schil en was de aardappelen.
Snij ze in gelijke stukken.
Zet ze half onder water.
Voeg wat zout toe.
Zet de deksel op de pan.
Breng de aardappelen aan de kook.
Kook ze in +/- 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af, schud ze om en laat ze een half minutje op laag vuur droogstomen
Breng intussen de melk met de boter tegen de kook aan, maar niet koken!
Mix de aardappelen met de melk tot een mooi gladde puree.
Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Morgen op snazzie Zo kook je wortels