Boodschappenlijstje
100 ml verse slagroom
40 gram fijne kristalsuiker
30 ml volle melk
125 gram pure chocolade, 70%
40 gram boter
Chocolade ganache wordt vaak gebruikt als heerlijke vulling voor macarons, cupcakes en taarten. Het is makkelijk te maken en makkelijk te verwerken in gebak. Wij hebben het recent in onze chocolade paastaart verwerkt en die viel erg in de smaak, bij onze bezoekers en ook bij de monstertjes.
Zo maak je chocolade ganache
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Breng de helft van de room, melk en suiker aan de kook.
Voeg het roommengsel langzaam aan de chocolade toe.
Voeg er de boter aan toe en roer alles goed door elkaar.
Schenk het mengsel in een koude kom en voeg de andere helft van de room toe
Schenk de room er langzaam bij terwijl je blijft roeren.
Roer tot alles één geheel is.
Dek de kom af en laat de chocolade ganache minstens 2 uur opstijven in de ijskast of liever een nachtje, als dat kan
Roer de ganache even los voor je het gaat gebruiken.
Wij gebruikten chocolade ganache in onze paastaart!
Er zijn heel veel recepten voor baksels en bonbons waarin chocolade ganache wordt gebruikt, dus veel plezier met dit basis-recept!