Boodschappenlijstje
(voor +/- 100 kruidnootjes)
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkere basterdsuiker
150 gram boter, in blokjes
1 eetlepel speculaaskruiden
mespuntje zout
4 eetlepels melk
Tony's chocolade, melk, wit, puur
2 eetlepels cacao
We bakken zelf chocolade-kruidnootjes in drie kleuren. De kruidnootjes zijn heel makkelijk te maken met de mini-monstertjes. Ze kunnen lekker mengen en kneden maar ook rollen en snijden, met een houten mesje. Allemaal geen probleem, maar de kruidnootjes in gesmolten chocolade dopen kan uitlopen op een grote knoeipartij. Tenzij je mini-monsters de kleuterperiode al voorbij zijn, dan zal het wel lukken ;)
Zo maak je chocolade kruidnootjes
Weeg het meel en doe het in een grote kom.
Voeg de suiker, boterblokjes, kruiden, zout en melk toe.
Kneed alles stevig door elkaar in een soepel deeg.
Leg het deeg in een schone kom en dek het af.
Laat het deeg 1 uur rusten onder een schone theedoek op een koele plek maar niet in de ijskast!
Rol balletjes zo groot als een knikker.
Snij de balletjes doormidden.
Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 160°C
Bak de kruidnootjes 15 - 20 minuten.
Laat ze even afkoelen op de plaat.
Leg de kruidnootjes dan op een rooster.
Terwijl de kruidnootjes helemaal afkoelen smelt je de melkchocolade au bain marie
Hak de chocolade fijn.
Laat het smelten en roer door..
Doop de koekjes in de chocola.
Laat de chocolade harden.
Smelt achtereenvolgens de witte en de pure chocolade op dezelfde manier
Smelt de chocolade.
Doop de kruidnootjes er in.
Laat de chocolade harden.
Strooi cacao over de droge, pure chocolade.
Klaar! Dat wordt nog een keer bakken, voor het 5 december is!
Fijne Sinterklaastijd!