Boodschappenlijstje
150 ml volle melk
200 gram chocolade
80 ml water
10 gram gelatine
1 vrije uitloop bio-ei + 4 dooiers
50 gram fijne suiker
snufje zout
100 ml slagroom, gezoet
Optioneel
250 ml slagroom + 2 eetlepels fijne suiker
een mandarijn
We maken een heelijke chocoladepudding, naar een recept van Cees Holtkamp. We gebruiken Belgische chocolade en verse slagroom dus dan kan niet anders dan heerlijk smaken. We doen er verse mandarijntjes op want die zijn in het seizoen.
Zo maak je een echte Holtkamp chocolade pudding
Week de gelatine in 80 gram water.*
Verwarm de melk en doe de chocolade erbij.
Laat de chocolade al roerend smelten.
Laat de gesmolten chocolade afkoelen.
*Verwarm het water met de gelatine op laag vuur, roer tot het helemaal opgelost is en laat afkoelen
Klop ei + dooiers met suiker en zout au bain marie en roer de gelatine erdoor.
Roer nu de afgekoelde chocolademelk door het eimengsel.
Klop de slagroom met de 70 gram suiker tot het lobbig is.
Spatel de room door het chocolade-mengsel.
Leeg de puddingvorm, vul met chocolade.
Druk er vershoudfolie op, laat afkoelen.
Het vershoudfolie zorgt ervoor dat er geen vel op de pudding komt, laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de ijskast
Laat de pudding een nacht opstijven
Dag 2
Doe slagroom en suiker in de mixer.
Klop de slagroom stijf.
Schep de room in een spuitzak.
Schraap de mandarijn helemaal schoon.
Zet een schaal op de puddingvorm en draai schaal en vorm ondersteboven
Geef een goede shake tot de pudding uit de vorm komt.
Spuit rondom slagroom en leg mandarijnpartjes op de pudding.
De lekkerste chocolade pudding ooit!