Boodschappenlijstje
de 2 chocolade biscuit cakes
voor de vulling
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
de chocolade ganache
voor de opmaak van het paasnest
de chocolade scherven
cacao, naar smaak
chocolade eitjes (hoe meer, hoe beter)
optioneel: fijngehakte pistachenootjes
Vandaag is het pasen en we zijn al vroeg op, wij helpen de paashaas elk jaar met eitjes verstoppen dus we kunnen niet blijven liggen! Als we dan toch op zijn maken we gelijk even snel het Paasnest af. Dan kunnen de monstertjes straks de taart met eitjes versieren.
Zo maak je een paasnest, van je biscuit cakes
Klop de slagroom met de suiker tot er stijve pieken verschijnen, schep de slagroom in een spuitzak
Pak de cakes erbij en bestrijk de eerste met ganache.
Spuit er slagroom op en druk de tweede cake er voorzichtig op.
Bestrijk de bovenkant en de rand rondom ook met ganache.
Zet de cake in de ijskast als jullie ook op monstertjes wachten.
Pak dan de chocolade scherven.
Druk de scherven rondom tegen de taart.
Bestuif de bovenkant van de taart met cacao.
De taart is klaar om versierd te worden met de paaseitjes.
Tot slot zetten we nog een kuikentje in het paasnest.
Vrolijk pasen en een fijne dag vandaag!