SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zo maak je Hachee

zoals oma het maakte
Hoofdgerecht, Winter, Met verse groenten, Oma's recepten en Rundvlees
Rundvlees hachee sidepic

Boodschappenlijstje
2 eetlepels boter
500 gram doorregen rundvlees
zeezout & versgemalen peper
2 grote uien
2 leurierblaadjes
azijn
donkerbruine basterdsuiker

Rundvlees hachee sidepicll

Vandaag maken we hachee, erg lekker op een koude winterdag! Het is niet veel werk maar je moet er wel de tijd voor hebben. Om het vlees echt lekker te krijgen moet het zeker 3 uur zachtjes stoven. Morgen maken we er rode kool met appeltjes en gekookte aardappelen bij, om de maaltijd compleet te maken.

Zo maak je ouderwets lekkere hachee

Rundvlees hachee 01
Rundvlees hachee 02
Rundvlees hachee 03
Rundvlees hachee 04

Hak de uien grof.

Verhit de boter tot het bruint.

Schroei het vlees dicht.

Voeg zeezout & peper toe.

Braad het vlees snel rondom bruin en zet het vuur laag

Rundvlees hachee 05
Rundvlees hachee 06
Rundvlees hachee 07

Voeg de uien aan het vlees toe.

Bak de uien mee tot ze kleuren.

Schep de bruine suiker en azijn erdoor.

Rundvlees hachee 08
Rundvlees hachee homepage

Zet de deksel op de pan en laat de hachee minsten 3 uur zacht stoven.

Als het vlees bij aanraken uit elkaar valt is het perfect!

Morgen vind je het recept voor rode kool online, het recept voor homemade appelmoes staat hier