Boodschappenlijstje
2 eetlepels boter
500 gram doorregen rundvlees
zeezout & versgemalen peper
2 grote uien
2 leurierblaadjes
azijn
donkerbruine basterdsuiker
Vandaag maken we hachee, erg lekker op een koude winterdag! Het is niet veel werk maar je moet er wel de tijd voor hebben. Om het vlees echt lekker te krijgen moet het zeker 3 uur zachtjes stoven. Morgen maken we er rode kool met appeltjes en gekookte aardappelen bij, om de maaltijd compleet te maken.
Zo maak je ouderwets lekkere hachee
Hak de uien grof.
Verhit de boter tot het bruint.
Schroei het vlees dicht.
Voeg zeezout & peper toe.
Braad het vlees snel rondom bruin en zet het vuur laag
Voeg de uien aan het vlees toe.
Bak de uien mee tot ze kleuren.
Schep de bruine suiker en azijn erdoor.
Zet de deksel op de pan en laat de hachee minsten 3 uur zacht stoven.
Als het vlees bij aanraken uit elkaar valt is het perfect!
Morgen vind je het recept voor rode kool online, het recept voor homemade appelmoes staat hier