Voor de cake
100 gram boter
100 gram fijne suiker
½ theelepel vanille-extract
2 vrije uitloop bio-eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
Voor de botercrème
75 gram zachte boter
150 gram poedersuiker
½ theelepel vanille-extract
Voor decoratie
200 gram chocolade, gesmolten
gekleurd rolfondant & sprinkels
Vandaag begint het leuke werk, de monstertjes helpen graag mee! We kneden en rollen balletjes, die moeten eerst opstijven, in de ijskast. Dan steken we fondant uit en laten het wat harden, dat is pret!
Tot slot smelten we de chocolade, dopen de pops er in en laten de chocolade drogen. Voor ongeduldigen: in de ijskast. We doen de helft van de cake pops met sprinkels, anders duur het te lang. ;)
Zo maak je kalkoenen van je cake pops
Verkruimel de cake grof.
Pak de zachte botercréme.
Doe de boter bij de cake.
Meng het door elkaar.
Kneed het mengsel kort door.
Rol balletjes tussen je handen.
Laat ze 1 uur harden in de ijskast.
Als het uur voorbij is smelt je een stukje chocolade
Doop de lolliestokjes in de gesmolten chocolade.
Steek de stokjes in de bolletjes en laat de chocolade drogen.
Smelt de rest van de chocola au bain marie.
Doop de cake pops in de chocolade en tik ze af.
Zet de cake pops in een beker.
Strooi spinkels over de natte chocolade.
Druk gezichtjes in de natte chocolade.
Plak een 3 kleuren staart op de kalkoen, laat liggend drogen.
Vul glaasjes met rijst en steek de cake pops er in.
We wensen je een happy Thanksgiving 2016!